All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Flytthjälp är nära

Det är mycket att ta hand om när man flyttar. Varför inte ansöka onlinehjälp? Flytteportalen. Nej har samlat ett antal olika tips och tjänster för dem som är på farten.

Läs också: Undvik dessa migreringsfall

För dem som inte har flyttat förut eller tror det är svårt att komma ihåg allt att göra, har de skapat en automatisk varningstjänst. Det finns ett antal olika saker att ta itu med på vägen, och det kan vara svårt att hålla reda på vad som ska göras - när - och i vilken ordning. Du registrerar ditt namn och kontaktuppgifter samt flyttdatum och du får tips och påminnelser under hela processen.

Norge. nej: Webbplatsen du bör göra bokmärke

Adressändring

På den flyttbara portalen kan du få hjälp med att skicka e-postmeddelanden elektroniskt till alla dina kontakter.

Migreringsmeddelandet skickas emellertid inte till post- eller befolkningsregistret, så det gör tjänsten lite saknar. För även om du berättar för din bank att du har flyttat, tvättar de regelbundet sina brevlistor mot befolkningsregistret och skickar alltid posten där du är registrerad.

Här kommer du att anmäla en permanent adressändring på Posten och här rapporterar du till Folkeregisteret.

Migrationsportalen arbetar för att genomföra användningen av Digital ID, så du kan göra det med dem, men hittills är Folkeregisteret och Posten det viktigaste och så bör du kontakta först.

Tips: Även om du rapporterar till alla dina olika kontakter om adressändring är inte alla lika bra att uppdatera sina databaser. Det kan också vara svårt att komma ihåg alla sina kontakter. Vi rekommenderar därför att du omdirigerar ditt mail i minst en månad för att se till att du får ditt mail. Det här är gratis den första månaden efter att du flyttat.

Läs också den fantastiska historien om Oslo-kvinnan som stulit posten och nästan slutade som författare.

Hämtar data från mäklare

Dan Friis Møller i flyttportalen. Foto: Flyttportalen. nej Visa mer

Flyttportalen samarbetar med flera av landets största fastighetsmäklare, inklusive Fastighetsmäklare1, Privat Mäklare och Poppe. Om din mäklare är ansluten till Move Portal, blir jobbet betydligt enklare för dig.

- Mäklare frågar dig om du vill använda adressändringstjänsten. Om du väljer att använda den ser du att ett antal uppgifter är förfyllda. Vårt datorsystem är integrerat med mäklare, så du behöver inte fylla i en adress till exempel ", säger Dan Friis Møller, VD för rörelseportalen, till DinSide.

Nya serviceerbjudanden

När du anmäler adressändring kan du även kryssa för att få erbjudanden på tjänster som ström och internet i ditt nya hem.

Flytteportalen inte får provision, men så kallade "leads", det vill säga de får betalt för varje kund de har att be att få information från relevanta leverantörer.

- Det innebär att vi får ett enkelt pris per meddelande - inte per överenskommelse, säger Friis Møller.

Om detta kommer att göra det dyrare för att du återstår att se. Vi rekommenderar dock att du inte hoppa på första och bästa erbjudanden. Du kan kolla priser på olika leverantörer eller använda en del av våra användbara räknare:

  • Hitta billigaste elleverantören
  • Billigaste bredbandsleverantör
  • Billigaste telefon

Flytteportalen lanserades tyst i juni 2008, och nu, en Drygt ett år senare anser Friis Møller att tjänsten är tillräckligt bra för att satsa bredare. "I augusti i år flyttade vi nästan 10 000 stycken", säger Friis Møller.

Ska du använda en rörlig byrå? Här kan du ladda ner ett standardflyttningsavtal.

ADVERT

Mest populära