All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Förnya enkla strumpor

Vi känner alla till oss alla. Du måste sortera kläderna eller städa upp garderoben, och plötsligt står du där med sex strumpor, alla är olika.

Vad hände med dessa strumpor i hela världen? Finns det en speciell parallell värld för dem? Har de blivit stulna av nischer?

Ingen har någonsin givit ett tillfredsställande svar på mysteriet, och det är kanske bäst att bara lämna det. Eftersom det finns många smarta saker du kan använda med strumporna, istället för att kasta dem.

LÄS OCKSÅ: 13 smarta saker du kan använda IKEA-väskan till.

1. Ta bort damm från större växter

Ta bort damm från större växter är inte alltid så lätt, och ofta kan knivarna skadas i processen. Med en socka som en dammduk på handen, uppvuxen i vatten, kan du försiktigt och enkelt avlägsna damm från plantorna.

Läs också:

Mer gas i köket

Oslo (NW): Norrmännen står högst upp i världen med gas i hyttköket. Nu kommer norska hem till fullo.

2. Tvätta persiennerna

Rengöring av persiennerna kan vara ett hårt arbete, men med en socka kan du enkelt rengöra dem. Vrid sockan i rent vatten, som nämnts ovan, och spraya det med lite tvål eller ättika blandat i vatten.

LÄS OCKSÅ: Uppdatera dina gamla fönster.

3. Gör doftpåsar i garderoben

Vill du ha skåpet för att få en frisk och god doft? Då kan en strump vara till stor hjälp.

Fyll en socka utan ett hål med en blomma som du tycks lukta bra, t ex torkad lavendel och lägg den i garderoben. Då sprider en strålande god doft i garderoben, eller någon annanstans där luften snabbt kan bli tätt.

4. Ta bort spindelnätet

Vem vill ha spindelbanor i huset? Med en pinne och en socka kan du enkelt ta bort den. Då undviker du också repor på tak och väggar där spindelnätet ligger.

5. Alternativ golv

Om du hellre vill rengöra golvet med mops som fortfarande behöver bytas ut, kan det snabbt bli dyrt. Använd en av de enda strumporna som en mop, så du behöver inte köpa en ny varje gång du behöver det.

LÄS OCKSÅ: Smutsigt hem? Då kan du förlora din drömpartner.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära