All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Lugnande starlight

Det finns många produkter som kan ge ditt barn en lugnande ljus som nattsömn sparas. Teppeabo har bland annat fyra upplysta mattor i "Spirit Glowy" -serien avsedd för barnrum.

upplysta mattor

Teppeabo grundare, Erik Wibe tror jag många barn känner sig säkrare med lite ljus när de ljuger.

- Mattor med luminiscerande egenskaper som vi har lampor för över en timme efter det att ljuset släcks. Ljuset är i mattan så att de är ute av kraft, säger han.

Han tror att det finns få platser som passar bättre med mattor än i barnrum.

- Det är bättre att krabba på en filt, och barnen lär sig att gå på en matta snabbare. De känner sig säkrare och det finns mindre skador. Djuren gillar också mattorna bäst. Katten och hunden ligger alltid på mattan och kaninen hoppar från mattan till mattan, säger han.

De ljusa mattorna kommer som färdig matta. Två är runda i form, och två är fyrkantiga med delfiner och en flygande fe som respektive.

En stjärnklara tak

Andra luminiscenta produkter är en svetstråd "GloWeld" från Forbo Flooring som kan användas som garnering i golvet. Annars kan Scanox & acute; "Quick Fluorecreating Spray" som kan användas för att spruta en leksikon till exempel, så det tänds i fönsterbrädan.

Astex har lysande tapeter från Candice Olssons barns plånbok.

Andra som är populära i barnens rum är små självlysande klistermärken du sätter på väggen, i taket eller direkt på sängen, som sänggavel.

Astex har klistermärken "Butterflies & Dragonflies Glow-in-dark väggdekaler" och Alfort & Cronholm har klistermärken "Heminredning linjen."

- De måste exponeras ett tag först. Omkring tjugo minuters håll, antingen från glödlampor eller dagsljus. Så lyser upp ytterligare ett par timmar efter att ljuset släcks, säger produktchef Karin Huss i Alfort & Cronholm.

Hon tror först och främst att barn tycker att det är spännande att ha något som lyser i taket eller på väggen.

- Det är spännande att titta när du ska sova. Det kommer att bli något extra i rummet eftersom det tänds. Om du är mörk röd bör du också ha en liten nattlampa bredvid den. Men klistermärkena betyder att man har något att fixa sina ögon på. Det har varit länge på marknaden och är väldigt populärt, säger hon.

Klistermärkena kan enkelt tas bort igen. De fastnar, men fastnar inte. Det är en rättvis produkt som kommer i många motiv.

- De finns i tre olika storlekar, och ses som exempel, som katter och stjärnor. Andra motiv är fullmåne, astronauter, fjärilar, blommor och spöken, säger hon.

ADVERT

Mest populära