All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Släpp gräsklipparen fri - det är sommar!

Människor i allmänhet är mer och mer medvetna om alkylat är en bättre och mer hållbart alternativ för människor, gräsklippare och miljö. Aspen alkylatbensin innehåller upp till 99% färre kolväten än vanlig bensin, som Bosse Rappne från den svenska tv-program Äntligen hämmade liknande.

Sommaren närmar sig, och våra trädgårdar är fyllda med arbetsorienterade trädgårdsmästare. Många har lite svårt att låta gräsklipparen vara och börjar ofta klippa gräset lite för tidigt.

Ett riktmärke är att gräset bör vara mellan 7 och 8 cm långa när man skär, oberoende av om det är första eller sista gången under säsongen. Och det ska aldrig klippas mindre än 4 cm.

Läs också: Hur man undvika skador under trädgårds

Tänk på att för kort beskäras gräsmattor inte har det så bra, och att det är en inbjudan till mossa, maskros och andra ogräs. Istället skär ofta och låt det klippta gräset ligga igen, eftersom det har en gödningsmedel.

Bosse Rappne trädgårdsmästare på Slotts Ulriksdal Stockholm och känd från den svenska TV-program Äntligen hämmade . Medan han sitter på en fyrhjulsdriven trädgårdstraktor

Se också:

Rengör brickan

Även tvättmaskinen är igång med såpvatten, då den behöver underhåll. En allmänt använd men sällan rengöras tvättmaskin, kommer efter lång användning fråga ...

- De flesta människor är bra på att kontrollera oljan, men mycket dåligt för att bestämma om tillstånd. Inte en gång när det är runt som ett finger verkar det konstigt att gräsklipparen ritar upp gräset. Det är viktigt att mala kniven, säger den erfarna trädgårdsmästaren.

Bosse Rappne - Sveriges mest kända trädgårdsmästare, svär till Aspen alkylatbensin. (Foto Lantmänn en Aspen).

minska utsläppen med alkylatbensin är

Människor börjar också bli mer medvetna om alkylat som ett alternativ till vanlig bensin i gräsklipparen (och häcksaxen, grästrimmer, kantskärare, jordfräs, snöslunga, marinmotorer, snöskoter, motorcykel och bil samt för del).

Läs också:

Vad är det våtaste av att gå eller springa i regnet?

Tror du att du vet svaret? Kolla om du är här!

Om vi ​​tittar på mängden farliga kolväten innehållande Aspen alkylera upp till 99% färre av dessa än vanlig bensin. Ledningarna så att gräsklipparen motorn startar enklare, desto bättre och släpper ut mindre föroreningar som bensen och andra aromater. Det innehåller också rengöringstillsatser som håller motorn rena. Alkylatbensin har utvecklats i nära samarbete med proffs för att ge minsta miljöpåverkan och en bättre arbetsmiljö.

- Jag kör även med Aspen alkylat bensin. Det finns flera orsaker till detta, men först och främst att det är så mycket renare än vanlig bensin.Tänk dig själv: Skulle du gått bakom bilen och andades i avgaserna i en timme? Eller sämre: Låt dina barn göra det, fråga Bosse.

Lantmännen Aspen

Mannen bakom innovationen är ingenjören Hans kunskap, som såg möjligheten att producera ett bränsle med förbättrade egenskaper för människor, maskiner och miljö. Aspen grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Hindås, som rymmer forskning och utveckling, produktion, distribution och lagerhållning.

Känn dig fri att läsa mer om gräsklipparen effekten. com.

Läs också:

Dessa rum bör alltid rengöra första

Vill du klar rengöring av de värsta och mest tråkiga rum först, så att du får mer motivation att fortsätta med resten av huset.

BOSS BENSIN TIPS:

Regular bensin kommer att åldras mycket snabbare än alkylat, fyll sedan hösten förra tanken av motorcykeln och båt med alkylat, så startar lättare när säsongen är på gång och det är dags att starta motorerna igen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få smarta tips och tricks för vardagen!

ADVERT

Mest populära