All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Glida in i ljus med frostat glas

Frostiga fönster ser bra ut, men har en funktionell effekt. Många med stora fönsterytor känner att det ger en fantastisk utsikt över hemmet och vill ha ett sätt att stävja det. Frostiga fönster kan vara lösningen. Vad sägs om att skapa effekten genom en spray eller folie?

Spray direkt på glaset

Alfort & Cronholm erbjuder sprut Glas Frost Ning, från Plasti-Kote, som är utformad för att ge en frostig yta. Det sprutas i tunna lager på ett rent och obefläckat fönster. En spraybox rymmer cirka 1, 2 m², så om du spruter stora ytor borde du köpa fler lådor.

Statisk elektricitet

En typ av limolja är fäst vid statisk elektricitet. Detta får folien att sitta länge. Metoden hjälper till att hålla folien fast på glaset, samtidigt som folien lätt kan sänkas, lagras och fästas igen närhelst du vill.

- Med LineaFix dra bort skyddsfilmen på baksidan och fäst den lätt till en ren yta med tvål och vatten, förklarar Jan Ole Sæløen i Inspiration Inredning.

Vitrostatic Brilliant fungerar på samma sätt.

- Filmen är väldigt lätt att fästa och ta bort, och lämnar inte märken ", säger Karin Huss i Alfort & Cronholm.

Lim med lim

Du kan också använda folie som är fäst på traditionellt sätt med ett starkt lim på baksidan. Detta är billigare än de elektrostatiska varianterna, men varar inte så länge.

- Alkor Kontakta Plastglaslock, finns i flera mönster och bredder på 45, 67, 5 och 90 centimeter, säger Huss.

Mönster

Även med en frostat effekt kan du använda ett mönster. Om du väljer sprayvarianten kan du spraya för en stencil. Du kan köpa färgpoler i många olika utföranden. Välj stilen som passar ditt hem, vilket ger fönstret en helt ny effekt.

ADVERT

Mest populära