All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Glida bort från rampljuset

Sure kan det vara trevligt att ha grannar tvärs över gatan, eller att det är liv och rörelse i området med förbipasserande på väg till och från butiken eller andra ärenden . Men kanske vill du eller du inte att de ska titta direkt in i ditt badrum?

Lösningen kan vara självhäftande fönsterhäftning eller textil.

Användbar inredning

Idag får du högkvalitativ plastfolie och ett brett utbud av olika dekorativa mönster. Fönsterfolien är fastsatt elektrostatisk till vägen utan användning av lim eller andra fästelement.

Bögen är att folien avger ljus och dekorerar, samtidigt som man förhindrar irriterande synlighet. Det händer också att man har den uppfattning man vill släppa. Då kan plastfilmen även gynna, men behåller mycket av ljuset.

Fönsterfolie har inte bara praktisk funktion, det är också dekorativt i sig. Flera märken finns på marknaden, inklusive Lineafix och d-c-fix, som kommer i ett stort antal mönster.

mönster varierar någonstans från färgrik 'målat glas' till små droppar, rutter, frostat glas och remsor. Mönstren är präglade i plasten, vilket ger en unik färgspel och ljusbrott i folien.

Reglerar värmen

De skadliga UV-strålarna stoppas också effektivt. Detta gör möbler och textilier inte blekna.

Med fönsterlucka monterat på fönstret släpps värmen genom glaset. Detta gör solens uppvärmning till en varm sommardag, och att lite mindre värme släpps under vintern. Samtidigt är fönsterkåpan mycket transparent och släpper 70 procent av normalt solljus.

För att fästa plastfolien

Folien har fastnat med hjälp av statisk elektricitet, och är mycket lätt att installera. Utgångspunkten är en helt ren fönsteryta, använd helst mikrofiberduk för rengöring. Spruta rent vatten på fönstret, sätt på folien och stryk ut med en spik och det stannar på plats i flera år. Fönsterfolie kan ställas in och tas ner så många gånger du vill utan att förlora din bilaga.

Lim Gecko tyg

Kan ni minns att ha sett en gecko, en stigning lycklig ödla en varm, södra sommar? Känd för att hålla sig fast på husets väggar. Denna varelse skulle ha inspirerat namnet bakom ett alternativ till plastfilmen; nämligen det självhäftande ämnet Gecko.

Tygens yta är silikonbaserad och klarar alla släta ytor. Det kan tas på och av många gånger, liksom tvättas utan att förlora effekt. Välj mellan jämn skärning till önskad form eller köp av färdiga former eller former. Tyget kommer i flera grader av genomskinlighet och i många färger och texturer.

ADVERT

Mest populära