All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inte skulle behöva betala ur hyresavtalet

"Vi har blivit informerade tre till fyra olika mängder i samband med lanseringen av hyresavtalet. Vad kan de verkligen behöver? Frustrerad hyresgäst"

kommer du ihåg att vi skrev om det unga paret Silje Ulveseth och Thoralv Tjomsland som skulle lösas genom ett hyreskontrakt med tidsbregrensning före avtalad period var över?

I princip krävde hyra mäklare från M2 Fastigheter full hyra leasing, innan de lade fram ett erbjudande om att betala 14 000 för att komma ur kontraktet.

Associate i Leieboerforeningen, Tanja Charlotte Øistad, hjälpte dem, men att hitta en rättslig grund i den lag som skulle hjälpa dem ut ur hyresavtalet, utan det kommer att kosta dem ett öre: Det enda som krävs är att hitta en acceptabel hyresgäst som kan ta över kontraktet.

Läs mer: Hur får man ut av hyran kontraktet lagligt

Toralv och Nigel släppa ut en annons i fyndet. nej och hittade en ny hyresgäst som var villig att ta över leasingavtalet för återstående period. Han godkändes av hyresvärden och gick med på att han skulle flytta in den 1 april.

Toralv och Silje fick godkänt vid en av lägenheterna som de hade sett, och snart de lyckliga ägarna till en två sovrum på Grünerløkka.

Men historien stannade inte där.

Vill du ha mer pengar

- Nu har jag och Toralv hittat någon som skulle ta över vår hyra, men hyresvärden kräver pengar för det, säger Silje till DinSide.

Hur mycket pengar har dock varit svårt att räkna ut. I januari skulle M2 åklagare ha 14.000 kronor att skicka en annons på Finn. nej - utan någon garanti för att de kunde komma ur leasingavtalet. Toralv och Silje gjorde jobbet själv och slappna av med några hundar.

Och det fanns ett mail från mäklaren där de bad om knappt 6 000, för att täcka halva hyran i april tillsammans med anmälningsavgiften och grunnbok. Toralv och Silje klagade och fick veta att de inte skulle debiteras detta belopp.

Kan hyresvärd hävda detta? Läs mer här.

No April Fool

Paret redigeras på mängden 3 125 miljoner skrevs in i avtalet, (inringat av mäklare) låg delvis över information de hade fört in. (Bilden redigeras, kontoinformation tas bort.) Se mer

Första april på uppsägning av hyres gick hyresgästerna via egenskapen med en annan mäklare från M2. En slutrapport utarbetades sedan, av vilka du kan se i bilden till höger.

När insättningen skulle återbetalas saknade den dock 3.200 kronor. Vid kontakt med mäklarbyrån informerades de om att detta belopp skulle täcka utgifter för nya hyresgäster.

- Vi har två sätt att bryta ett kontrakt. En är att hyresgästen säger att nu kommer jag att säga upp, även om kontraktet inte kan avslutas.Vi tar då en summa för att förvärva nya hyresgäster, samt en avgift för att checka upp nya hyresgäster. Det här är säkert för ägaren av fastigheten, säger Ingrid Hofsmo, på M2s Back Office till DinSide. DinSide är medveten om att hon arbetar med avveckling och inte har deltagit i kontraktet eller slutrapporten.

- Alternativ två är att hyresgästen hittar en ny hyresgäst själv. Då debiteras endast avgiften på 3.155 kronor som går till kreditkontrollen på hyresgästen, referenskontroll och godkännande.

Hofsmo förklarar att denna avgift vanligtvis debiteras hyresvärden, men vid kontraktsbrott belastas hyresgäster som kommer att släppas från avtalet tidigare än avtalat.

Enligt det unga paret var bristen på återbetalning av insättningen den första som de hörde i den delen. Beloppet i slutrapporten är delvis skrivet över de kontouppgifter som de själva introducerade, vad som är oläsligt och det förekommer på en ologisk plats i rapporten. "Det var inte där när vi signerade", sa de något.

Hyr eller hyra? Här kan du ladda ner gratis hyreskontrakt

När M2s professionella ledare har tittat på frågan kommer vi att informeras om att Silje och Toralv kommer att ha pengarna att baka.

- Vår advokat har tittat på det, och här är ett fallhanteringsfel ", sa Hofsmo. - Slutprotokollet är för dåligt. De borde ha fått en inställning på betalningarna, visar vad de ska betala och hur mycket.

- Vi är mycket ledsna, vi har gjort ett fel här som inte kommer att upprepas.

Om Silje och Toralv hade fått informationen i rätt ordning skulle de ha betalat 3 125 kronor. Men om de inte hade varit vakna och ställt frågor tidigare i processen kunde de riskera att betala antingen 6 000 eller 14 500 kronor.

Läs också: Du behöver inte betala för

ADVERT

Mest populära