All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Relaterade artiklar

Informationscentralen för blommor och växter, OBP, hålla oss uppdaterade genom blommor per år, och nu har de kommit med tips och råd för dem som vill uppdatera sig lite efter semester.

Nu när vi trivs bra halvvägs genom sommaren kan några sommarblommor börja se lite trött. Till exempel, om du fortfarande har vårens Stemors-blommor, kan de placeras i trädgården så att burkarna kan användas för nya blommor.

Hold också rymmer prydnads gröna växter som "plätering i luften" (Muhelenbeckia), Ipomea, Alunrot (Heuchera) och olika prydnadsgräs.

Blommorna är extra fina om de har några bladplanter runt dem som betonar blommans färg.

Asters i djupa färger

Asters söta bystshuvud hör till senommaren. Växten påminner om en liten prestekrage och blommorna är tätt förseglade med smala kronblad. Blommorna kan vara både enkla och fyllda. Namnet Asters kommer från "aster", vilket betyder stjärna. Sätt plantorna ihop för att få den bästa effekten.

Den sensuella blomstrande stjärnan trivs både i solen och i skuggan, men det torkar inte ut. Du behöver inte ge extra gödningsmedel, eftersom det inte kommer att växa hela sommaren, som andra sommarblommor.

Läs också:

Romantisk nostalgi med pelargoner

Romantisk nostalgi efterfrågas som aldrig förr, och pelargoner är växt som gör hela skillnaden.

Andra växter i mjuka färger är hagecyklamen (blekrosa och vitt), Hebe (lila och rosa), frilandskrysanthemum (vita och rosa) och även krukväxter rosor, Ildtoppen och stuehortensia.

Celosia knuckles

Celosia har blommor av ceriserosa eller orange blommor. Blommorna kan samlas i smörjspiror eller vikas ihop som i en vågig cocktail. Växten kallas också manlig ko på norska. Blommorna känner sig nästan uttorkade och de har bra hållbarhetstid.

annan anläggning som sätter färg i augusti, Prydnads Pepper, även kallad spansk peppar eller prydnads paprika (Capsicum annuum). Det finns frukterna av gula, röda, orange eller mörka lila som ger ornamenten och de håller hela hösten.

Andra blommor i varma färger är frilandskrysanthemum (röd, orange, gul), hagecyklamen (varm lila), Korallsøtvier (Solanum diflorum, orange bär), Gaultheria (röda bär), Bærmyrt (Pernettya, rosa eller vita bär) och Skimmia (rödaktiga blommor).

Källa: Informationskontor för blommor och växter, OBP.

Läs också:

Vilken värmepump passar dig?

Det finns olika system för värmepumpar. Vilken värmepump passar bäst i ditt hem?

ADVERT

Mest populära