All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Relaterade artiklar

Pansies och pelargoner är superstjärnor i stort utbud av utomhus växter hittats. Du behöver verkligen inget annat i sina burkar och balkonglådor under hela sommarsäsongen. Man kan börja med de blommor som tålar frost, även när snön smälter. De blommar levande tills sommarvärmen kommer.

Då är det dags att lägga ut pelargoner som blommar fram tills frosten kommer. Stemorblommor och pelargoner är prisvärda, lättlästa och finns i många vackra sorter och färger. Välj bara och välj!

Stemors blommar mest

När vintern har släppt taget, ska jag byta blommor. De kan tåla upp till fem grader av förkylning. Om vintern överraskar dem, stänger de bara sina vackra ögon, böjer blommanötterna och väntar på mildare tider. I butiken går jag runt och tittar på ögonens olika personlighet. Inga blommor är lika själfulla som stammar. En rad med blommor, i en låda under fönsterbrädan, med olika ansiktsuttryck, kan jag bara ha! De står där och tittar på mig, ler, drömmer och är fulla av livet när jag går in i köket för att dricka morgonkaffet. En bra början på dagen!

När värmen blir sant, är det dags för pelargonernas glamorösa sommarutställning. De har blivit otroligt populära som du har upptäckt vilken stor och fantastisk familj det här är. Varför köpa den vanliga röda och rosa när det är så mycket nytt och spännande? Det finns idag pelargoner där blommorna liknar tulpaner och violiner, äppelblommor, stjärnor och äggskal. Sortera i nyanser av guldorange, månsken gul och lavendel, tal och mångfärgad.

Nostalgiska modeblommor

Gamla glömda favoriter är tillbaka som nostalgiska modeblommor. Mormors älskade rosa knoppar och Mårbacka pelargoner har blivit trendiga, mångsidiga växter. De livliga doftgargonerna återfinns med sina aromatiska blad, som vid beröring luktar allt från ros, pepparmynta, frukt och citron till olika kryddor.

I väl sorterade plantaffärer ser du ofta godis på våren. Tips och inspiration finns också på pelargoner (som Norska Pelagiska föreningen) och entusiasterna. En av mina pelargonia-vänner gillar att göra överraskande kompositioner med olika pelargoner. I sina burkar sträcker de röda och vita blomhuvudena av rosepelargonier genom kraftiga vita kanter. Svartskimrande blommor gör företaget med gammal ros och trendiga svarthalsade sorter lutar djärvt mot intensiva violiner.

Se även:

Hur man får TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är något som många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

"Det är frestande att leka med pelargoner", säger Elisabeth. Var modig, låt fantasin flöda fritt och följ dina lustar, då kan du förvänta dig en fantastisk geraniumceremoni. Från sommar till sen höst. Pelargonier är hårda blommor. Ofta utstrålar de tills frosten kommer.

ADVERT

Mest populära