All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Rehabilitering av Veritas

Veritas är en självständig stiftelse som syftar till att säkerställa liv, värde och miljö och en ledande leverantör av riskhanteringstjänster. De fyra viktigaste områdena är maritima, olja och gas, process och transport (väg och järnväg). Veritas har 5.800 anställda, högst kvalificerade ingenjörer och teknisk personal. De är mycket internationella med 300 kontor i mer än 100 länder.

huvudkontor i Høvik i Bærum är en blandning av gamla restaurerade byggnader och nya byggnader från 1970- och 80-talet som Veritas och arkitektbyrån Lund & Slaatto vunnit mycket erkännande för. Totalt finns 85 000 kvm kontorslokaler på Høvik, ett huvudkontor med kapacitet för över 2000 anställda. Dessutom finner vi andra funktioner som den stora ståtliga Veritas villa, daghem, välfärd center, etc.

Sedan starten verksamhet 1855, det fanns också mångsidiga verksamhet i Høvik Verk - nästa arbetsplats också bostäder, skola, butik, sväng lokal och trädgårdsodling . Arbetet ägdes av familjen Berg, som även drivit glasproduktion i Hadelands, Hurdals och Biri Glassworks. Någon gång blev det avgjort på Høvik, men började igen och runt 1910 var Høvik Verk på sitt största. 1933 stängdes den sista glasugnen av. I slutet av glas historien var att den norska Veritas köpte Hovik Beach, Saraholmen och de många byggnader Christiania Glasmagasin i 1972.

Bærum kommun sätter höga krav på miljön i området. De skyddade byggnaderna bör bevaras och rehabiliteras för framtida bruk. Men framförallt byggdes den på Høvik; När Veritas 1 öppnades 1976 var det ett byggnadsstadium med cirka 40 000 kvadratmeter kontor, laboratorier och kantiner. 5.000 kvadratmeter av det äldre byggnadsbeståndet rehabiliterades. Veritas 2 stod klar 1984.

Vi har en rehab cykel av 12 år här nu, säger Åsmund Weum, prefekt Technical Operations på DNV Eiendom. "Med kontorsytan på 85 000 kvadratmeter betyder det att det går hela tiden.

MASTER Colour bröder Brendmoe medlemmarna har haft en fungerande relation med Veritas sedan 1976. De utför mattor och måla arbete och också gjort det slutliga rehabilitering, den som pågår hela tiden! Tre mattprojekt har genomförts under de senaste 18 månaderna - med Storesys som leverantör av mattor från Norddeutsche Teppichfabrik i Hamburg.

- I allmänhet levereras fyra meter breda projektorhyllor, men all leverans är uppdelad i testa bred för transport och för att få dem in i byggnaden. De längsta rullarna här är 67 meter, de genomsnittliga rullarna väger mellan 160 och 180 kilo. Längdkorsningar accepteras inte, de täcker hela rymdlängden. I vårt senaste rehabiliteringsprojekt har vi lagt fem ton filtar av 1.100 gram vikter från Norddeutsche, säger Per Brendmoe.

Divisionschef Åsmund Weum i DNV Fastigheter: -Vi har valt att sätta mattor i våra kontorsrum mest på grund av akustik och att det är bekvämt att gå.

- För oss är leverans en fjäder i hatten eftersom Det Norske Veritas ställer krav både för oss och på fabriken, säger Kjell Johannessen i Storeys. "Det här är första gången vi lägger filtar på Veritas på Høvik.

Etager och projekt är mångfacetterade - de ger vinylbeläggningar för bostäder och offentliga miljöer, korkprodukter, keramiska plattor och massiva mattor. Storeys största leverantör av mattor till projekt är Norddeutsche.

Se även Color Magazine nr 6/04.

ADVERT

Mest populära