All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Renovering som betalar

Det var ganska uppenbart att en renovering av hallen skulle göra stor skillnad. Han har varit på 2. Inledande inspektion i en lägenhet renoverad för försäljning och uppskattar att värdet har ökat från 1, 2-1, 4 miljoner. När han besökte lägenheten första gången han föreslog att det var möjligt att öka värdet 60- 80.000, -med rätt grepp. Faktum är att det var mycket trevligare än jag trodde, sade han till det positiva hoppet på 200 000. Han understryker att hela förklaringen inte ligger i själva renoveringen han var möjligen lite pessimistisk i sin första bedömning också måste vi ta denna kurs i allmänhet inom området har ökat något. Men trots detta var det en renovering som fungerade mycket bra, säger han.

Ägarna fick goda råd och idéer från takstmann Hagen och inredningsarkitekt Wenche Aurland. Det var länge sedan förra gången lägenheten renoverades, och rummen verkade mörka och smala dessutom tak och väggar något missfärgade av nikotin. Experternas rekommendation var klar, ta in ljus och luft och kom ihåg att ingången är det första mötet.

Den gamla entrén verkade mörk med stora färger i tak och väggar och massiv matta på golvet. Taket och väggarna var målade ljus och mattan togs bort. Planen var att lägga till nya beläggningar. Men under mattan var det ursprungliga linoleumgolvet intakt. Det var rengjort av lim och utbenat och verkar lika gott som nytt. Vardagsrummet och ett sovrum var också renoverade.

Alla tre rum har nya golv, målade väggar och nya listningar. Dörrarna var målade vita. Det var inköpt material för cirka 20 000 kronor och några timmar hantverkare för tapeter och läggning av golv.

Hagen anser att inköp av hantverkstjänster var en bra investering. Det är viktigt att resultaten ser bra ut. Som lantmätare Jag ser tyvärr gott om exempel där människor har minskat värdet på lägenheter vid dåligt utförande, sade han.

ADVERT

Mest populära