All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ombyggnad av tidigare målade panelen

Under åren ådrar träpanel upp några sprickor, bucklor och hål. Varierande temperaturer och fuktighet gör deras och dessutom kan du se hålen i bilderna eller det ljus du rörde. Det kommer inte att vara så mycket ansträngning att få en ren vägg, du måste bara se till att grundarbetet är gjort grundligt och att applicering av primer och färg görs på rätt sätt.

Hur man målar tidigare målad panel

1. RENGÖRING

Börja med noggrann tvätt. Använd en koagulant och gå över väggen, uppifrån och ned, med en svamp, diet eller tyg. Torka sedan över, över och under, med en ren fuktig trasa.

2. SLIP EASY

När väggen har torkat, slip lätt med ett fint slippapper eller en slipplatta (120-150). Om nödvändigt, lossa färg. Ta bort dammduken med en fiberduk eller annan speciell trasa.

3. SPARKLE OPENINGS

Om panelen är sår eller sprickad, bör dessa åtgärdas med gnista. Lägg till en lämplig mängd mousserande med ett stålpaket och överskottsmassa.

4. Tätningsmedels ÖVERGÅNGAR

I övergångar - exempelvis de lister - använda ett tätningsmedel akryl elastiskt konsistens även efter det är torrt, vilket förhindrar sprickbildning om det finns rörelse mellan ytorna.

5. SLIP kitt SMOOTH

När filler är torr, är det återigen dags att ta upp sandpapper och släta över de platser som du har putsade så att ytan är helt slät.

6. BAKGRUND

Den professionella rekommenderar att du använder häftklamren innan du målar panelen. Detta säkerställer att färgskikten blir tillfredsställande vidhäftning. Använd en smal rulle som passar bordsbredd och en pensel för att dra ut golvet och säkra applikationen på smala, otillgängliga platser.

7. ÖVERKRAFT

När golvet är torrt är väggen klar för topplack. Här ska du också använda både rulle och pensel för att få ett bra resultat. För att försäkra att färgen inte torkar för mycket, rulla måla på två till tre bord i taget.

8. Enkelt avsluta med pensel

Den slutliga finishen görs med penseln omedelbart efter att färgen applicerats och drar ut färgen med borsten. Med borsten blir du också bättre i profilens urtag mellan borden.

ADVERT

Mest populära