All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Renoveringspresales

- Jag ständigt förvånad över att inte fler människor att dra nytta av denna möjlighet, säger Per Kokkin i DnB Nor Eiendom. Även små förbättringar kan få stora resultat och vara avgörande för ditt hem intresse.

Små åtgärder, vad betalar är stor effekt

för att göra de små sakerna, som inte kostar för mycket, men som ändå kan höjer utseendet på ditt hem årligen övervägas. Att kasta hela köket för skullens skull kommer ofta inte att betala sig. - Byt ut handtagen på köksskåp och sätt in en ny bänkyta istället, rekommenderar Kokkin.

Det är naturligtvis lite extra arbete att måla lägenheten eller göra andra uppgraderingar innan den säljs. "Men med tanke på att även små och enkla grepp kan ge, är de timmar du lagt ner snabbt värda insatsen, säger Kokkin.

Goda råd från mäklaren:

- Mall!

Att lägga till en ny färgfärg till väggarna kan vara de saker du gör som åtminstone kostar i förhållande till den effekt det kan ge. Använd i så fall ljusa och neutrala färger.

- Gör mindre uppgraderingar!

Byt kök platta, mallköksluckor, installera ny dörrhandtag på kök och badrum dörrar, installera en ny duschmunstycke, byt toalettsitsen, köpa nya dörrhandtag, trånga spikhål och fäst lösa trådar. När du säljer ett hem är första intrycket avgörande. Låt inte små detaljer förstöra det övergripande intrycket.

- Rengör!

Det borde ha varit en fråga självklart, men vi ser fortfarande att människor håller åsikter bland kaniner och tomma öllådor. Alla gillar ett rent hem så det finns ingen ursäkt för smutsiga krokar eller fönster.

- Ta bort alla personliga saker!

När människor kommer till sikte, kommer de att försöka föreställa sig hur de tyckte om att bo där, och de skulle vilja husa huset i åtanke med sina egna saker. Förstör inte denna process! Flytta dig bort från alla personliga föremål och gör ditt hem så enkelt och elegant som möjligt.

Bra råd från inrikes konsult

- Skapa ljus!

Dra åt gardinerna och välj ljusa och neutrala färger på väggen och inuti. Flytta bort från de flesta möbler och alla personliga saker som krukor, vaser, julkort, tidningar etc. Mattorna kan också tas bort, särskilt om golvet nedanför är ganska.

- Investera i små detaljer

Köp ny håndkleder till badrummet, nya sängkläder eller överkast för sovrummet, använder kuddar för att liva upp inredningen, och köpa blommor som "träffar". En styling burk eller tekanna kan stå upp framför, men annars borde lägenheten vara så enkel som möjligt.

Neutrala, lugna färger

Ljusneutrala färger vänder sig till de flesta, och kommer också att leda till att rummet fungerar större.Människor köper ofta ett hem baserat på intrycket de är kvar med, efter en vy av kanske bara 15 minuter. Därför är det oerhört viktigt att skapa en bra atmosfär och se till att potentiella köpare får ett bra första intryck av ditt hem.

ADVERT

Mest populära