All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Förbättrings: undvika misstag


"Sinnasnekker'n" Otto Robsahm har, efter fem säsonger med renoveringsprogram på TVNorge, satt deras förhållande för passiv renoverings misstag. Han påpekar att dålig ekonomi och brist på kunskap är en typisk och farlig kombination.

- Människor köper bostäder över sin förmåga, vanligtvis vad de har råd med och glömmer att det kostar att rengöras. Dessutom är det ofta brist på kunskap. Människor är glatt inspirerade av någon de vet, som har lyckats röra sig och tycker att syltet kommer att behöva fixa det också, säger Robsahm. Han jämför reparation med att reparera en bil:

- Jag frågar ofta: Skulle du köpa en bil som rullade på taket? Alla svarar nej. Varför inte? Eftersom de inte vet hur man fixar det, svarar de. Men bostäder, folk köper till synes utan oro för att de har ingen aning om hur man rättar till det - eller att budgeten redan sträcks för långt innan de började, säger Robsahm.


Undrar du om renovering? Se fler artiklar om renovering här >>

TV

Det enklaste vägen ut, när vi står inför uppgifter som vi känner att vi inte behärskar, trycker på för jobbet. Tänk att jag inte tar det just nu. Således är vardagen i renoveringsprocessen och sakerna långsammare och långsammare tills det slutligen slutar helt, för vi kommer mycket mer att göra nästan allt annat.

- TV och videospel är faktiskt bland de största fienderna i en renoveringsprocess. Många av de människor jag har varit på har använt kvällarna att titta på tv eller spela, än att jobba. Då är det inget sätt. Du måste komma ut ur soffan, säger Robsahm. Vilket betonar att den stora majoriteten kan hantera en hel del. Vet inte hur man lätt hittar källor och förvärvar kunskapen.


Varning: Spela inte elektriker

Kommunikation

Något annat som ständigt står inför "sinnasnekker'n" är paret som i princip skulle ha haft hem förbättring projektet tillsammans, men att under oppussingsturbulensen har blivit mer motståndare än medspelare.

- Ett mycket typiskt scenario är att en maser på den andra om allt som borde ha gjorts, vilket utlöser en felaktig reaktion hos den som mastrar; "När hon så lunkar så gör jag det inte. "Och då stannar det och dessutom blir stämningen olycklig. Bra kommunikation är faktiskt viktigt när du handlar mer om att borsta upp och inte nödvändigtvis komma själv, det måste också fungera, säger Robsahm.


Vill du ha nya väggar? Bort med stria >>

billigast möjliga

På Statens våtutrymmen är vd Cato O. Karlsen i sin tur förbittrade människors naivitet när de får ett erbjudande som verkligen är för bra för att vara sant. Folk vill få ett nytt badrum så billigt som möjligt, och har inte alltid huvudet och anledningen i strävan efter det bästa erbjudandet.

- Det är ett stort problem som människor vill ha den billigaste möjliga. I en budrunda där man ligger långt under den andra prissättningen, finns det vanligtvis anledning till det. Men människor verkar välja entreprenörer helt okritiskt, utan att kontrollera vad de får för pengarna, säger Cato O. Karlsen, chef för Wetroom Chamber of Commerce.

Resultatet är vanligtvis en av två: Endera människor hamnar med mycket dyrare badrum än vad man trodde var för att många saker utelämnades i det billigaste erbjudandet. Eller slutar de med ett badrum som efter några år måste återskapas på grund av brister och lättanvända lösningar.


Läs mer om VVS här: Vem ska montera pråmarna? >>

Dålig planering

Ett annat problem är att människor inte noga tänker på vad de verkligen vill ha.

- Alla vill ha ett nytt bad; men många tror inte mycket längre än detta. Om du vill borsta badrummet innebär det att du fattar ett antal val. Allt från vilken duschlösning du vill ha, om du vill ha inbyggd toalett, till ljuskällor och toalettrullhållare, säger Karlsen.

Det saktar processen och gör det dyrare om det är saker du måste bestämma på vägen.

- Slutligen vill jag uppmana alla som försöker använda Google för att använda Google. Vi är mycket bra på google saker vi undrar om; men det finns så många främlingar där ute, med råd och tips som är helt på marken. Till exempel hittade jag någon som tyckte att det var klokt att städa badrummet med högtryckstvättare. Om människor uncritically tar sådana råd för god fisk, är det fel, säger Karlsen.


Kontrollera hantverkaren i förväg >>

Bruksanvisning

Ikea säljer många lösningar för renoverade norrmän. Tyvärr är renoveringen inte alltid lika användarvänlig - och då går fel, säger Jan Christian Thommesen, kommunikationschef.

- Kundtjänst får mest feedback på de största och mest komplexa monteringsjobben, det vill säga kök och några av de stora racksystemen. När vi monterar våra varor är det mycket viktigt att sakerna görs i rätt ordning, och några av monteringsstegen är oåterkalleliga. Att få misstag är oåterkallelig, men i sådana fall kan du behöva byta hela eller delar av avsnittet, säger Thommesen.

Till exempel, i den bästsäljande Billy-hylla serien finns en bakplåt som måste placeras korrekt - så att den grova sidan vetter mot väggen. Om du lägger på fel sätt, med den grova sidan som vetter mot rummet, dra åt de speciella plastpropparna runt skruvarna, har loppet kört. Vänd sedan inte över det, eftersom pluggarna är omöjliga att komma ut när de först sätts in.

Wall Mount

Thommesen betonar att många av de misstag som människor gör, hör Ikea förmodligen aldrig för att den ligger utanför kundens ansvarsområde.

- Jag antar att det förmodligen också är en del av våra moduler som kommer att fästas på väggen - det vill säga att folk inte kontrollerar väggen tillräckligt bra och om den är lämplig för kraftig upphängning.Både vårt köksystem och bokhyllor måste fästas på väggen. Om du har en vanlig gipsvägg kan du få en bra gipsplugg - men vi rekommenderar inte att du fixar på gipsmur, speciellt för tunga moduler, det kan vara mycket riskabelt. Det bästa är att montera betong, säger Thommesen.

ADVERT

Mest populära