All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Färsk spela dina gamla radiatorer

Varför inte satsa på en ljus färg, som denna? Foto: Andre Veron Foto: Andre Veron Visa mer

Resilient Power Save

 1. Underhåll: Luft och kärlek
 2. borsta på din gamla radiatorer
 3. Inte bara rör!

Ange färg till dem!

Är dina radiatorer gamla och gråa - varför lägg dem inte på färg?

Den billigaste lösningen är att skrapa och borsta färg som flingor, och måla sedan två lager oljebaserad färg eller färg som är specialdesignad för metall. Kontrollera med din återförsäljare att den färg du väljer kommer tåla värme.

Gör det själv:

 • Stäng av kylaren så att den är sval när det handlar om
 • Skrapa måla fjällning
 • Puss väl med slipepapirm eller stålborste, så färgen blir ojämn, och nya färg får ett bra grepp. Detta ger också smidiga övergångar.
 • Tvätta kylarens brunn och skicka över med ett fint slippapper.
 • Borsta över med en dammsuga, använd en dammsugare, eller tvätta igen och låt torka. Det är viktigt att radiatorn är torr och dammfri före målning.
 • Måla tvåfärgad oljemålning för inredning eller annan färg som din återförsäljare kan rekommendera.
 • Få det gjort

  Du får förmodligen bäst resultat om du tar bort hela eller en del av jobbet. Radiatorerna är demonterade, sandblästrade, sedan målade. Du bör tillåta proffs att demontera och sandblåsa, samt byta ventiler eller liknande, om du vill göra detta. Primer och färg du kan göra själv.

  Gör förfrågan

 • Vid explosionen inte är för stark så att rören är skadade
 • Byte av ventiler, något montering termostat. Då radiatorer samt nya
 • Basic med en speciell primer för metall
 • Mall två lager oljebaserad interiör färg
 • Tips: För lite rolig effekt du kan måla radiatorer i en kontrasterande färg. För de mest diskreta resultaten, måla dem i samma färg som väggen bakom - eller i en färg som tas från någon tapet. Bara le med färgens glans, kom ihåg bara: tomma accenter, mattskinn.

  Bygg dem

  Är radiatorn utom räddning du kan bygga en låda. Bli inspirerad av de färdiga varianterna, som till exempel från den brittiska detaljisten Argos. Visa mer

  Är du trött på att titta på radiatorerna? Eller har de bara passerat scenen där de kan räddas för länge sedan? Lösningen kan vara att bygga dem.

  Du kan prata med en snickare - eller är du praktisk kan du själv lösa uppgiften. I princip bygger du en låda runt radiatorn, med mycket öppningar så att värmen släpper ut. Se också till att det finns gott om utrymme över radiatorn.

  En smart lösning är att använda galler i stål, vedhuggning och så vidare. Lådan kommer att måla dig i samma färg som vägg eller listor om du vill att lådorna ska vara diskreta - eller du kan välja en kontrastfärg om du tror att lådan blir så fin att du vill att den ska må bra.

  Tips: Det är värt att måla radiatorn i en mattgrå färg (Ifi .no föreslår färgkoden N8000) innan lådan sätts på plats. Denna färg kommer inte att återspegla något särskilt ljus så att radiatorn blir den mest osynliga i sin låda.

  Källa: DinSide, Informationskontor för färg och interiör / IFI. nej och måla 1000.

  ADVERT

  Mest populära