All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Uppdatera badrummet med nya färger

För att helt renovera ett badrum kan kosta mycket. Men med några lådor med färg i nya färger är det enkelt att ge badrummet en ökning - utan att tömma din plånbok totalt.

- Du kan göra mycket färg. Om badrummet behöver en uppfriskning är det snabbt att måla några fransar och kanske väggarna utanför våtzonen, säger Lone Bjørslev Kisbye, PR-chef på Flügger.

Så enkelt som det kan vara:

Badrummet ser ut som väggar och skåp har ett fräschare färgschema.

1. Du kanske vill måla väggarna utanför våtzonen, några paneler, fönsterramar och lådor, hyllor och skåp.

2. Välj en färg som lyfter badrummet. Här används Flügger-färgen Seacliff för väggarna. Det finns många fantastiska färger att välja mellan, och det kan vara en bra idé att snäppa ett foto eller två av rummet och ta det till affären för att få hjälp med att välja.

3. Rengör ytorna väl. Använd ett rengöringsmedel som är avsett att användas före målning. Nyckeln till ett bra resultat ligger i tillräckligt bra rengöring. Eventuella sprickor i träbearbetningen glimmas och borstar.

4. Tidigare målade ytor, hyllfronter och hyllor kan vara hala och ge dålig vidhäftning till ny färg. Genom att borsta lätt med ett fint slippapper, är de nya målningarna bättre.

4. Täck alla kanter och angränsande ytor med maskeringstejpen.

5. Då kan du börja måla. Optimal ordning att måla är: första väggar, så lådor, skåp och hyllor, sedan paneler, dörrkarmar och inramning.

ADVERT

Mest populära