All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Rödmålad idyll i Risor

Vi skulle besöka en vän i Risør som kände till ett hus till salu, säger Svein Walstad. Således stängde vi av vägen och fann en gammal jugendbyggnad byggd 1922, som var brunmålad med släta fönster. Trädgården var helt ombyggd. Men vi föll fortfarande platt för platsen.

->

Beläget på en sluttning med en vacker utsikt över fjorden lockade vi oss vid första anblicken. Vi slog på plats och fick huset med två mål naturtomt 400 000 år 1986.

Flytta från en liten stad lägenhet på Bislett det stora huset med en trädgård var drygt en övergång för oss, men det gick bra. Samtidigt var vi tvungna att få nya jobb i Risør.

- Lyckligtvis har vi inte ångrat en dag med vårt beslut att flytta från staden. Ibland har det varit mycket svårt att ställa in hemmet och den stora trädgården, men det har också gett oss mycket nöje att skapa något nytt i alla gamla.

Vi har bland annat lanserat utrymme för vattenrör genom bergen för att få vattenförsörjning till huset, som vi måste betala för oss själva.

Ursprungligen byggdes huset som ett sommarboende med tillgång till brunnsvatten. Det finns fasta strukturer i väggarna, och husets grund är mycket solid. Idag är dock tak, fönster och exteriörpaneler nu i nostalgisk stil för att harmonisera med det ursprungliga designsproget i huset.

Ny bodybuilding Behovet av ett nytt badrum och kök på första våningen gjorde att paret väljer att bygga huset med en separat förlängning.

Läs också:

nyårsfest - för att täcka nyår bord

nyårsfest närmar sig. Letar du efter nya idéer för hur du täcker nyårets bord? Vi ger dig inspirationen!

Det fanns en tomt för nya byggnader på kortsidan av huset i norr.

Idag har familjen ett bekvämt badrum / tvättstuga samt ett kök som är stort som ett vardagsrum, i klassisk lantlig stil. Samtidigt har ett nytt garage byggt med nytta och nytta byggnader intill bilagan.

Arkitekt Harald Marrable har utformat den nya byggnaden som glider harmoniskt i miljön och har rätt proportioner till det gamla huvudhuset.

Det nya köket är stort, ljust och luftigt. Kök interiör från Sigdal.
Svein Walstad och hans fru Britt Østby är nedsänkta i sin frodiga egendom några kilometer från Risør.

Läs också:

Spring trädgårdsböcker

Spring trädgårdsböcker har något för alla, oavsett om du är ung eller gammal, har en grön tumme eller är praktiska.

Natur och ny trädgård

I den ljusa säsongen hade de flesta av fritid utomhus på två tunnland grunder, som är vackert planterade. Damen i huset älskar att pussla runt i trädgården. För några år sedan fick hon ett nytt växthus, som nu gör familjen självförsörjande med tomater, gurkor och paprika under sommarsäsongen.

I burkar, burar och sängar odlas också kryddade örter som används dagligen i matlagning. - Jag älskar matlagning show och älskar att samla sprutfria grönsaker och bär från vår egen trädgård. Det smakar så mycket bättre och känns så mycket hälsosammare att äta, säger 51-åringen. Att arbeta i trädgården ger mig också bra trim och många bra upplevelser. Att se att saker och ting växer på marken vår är fantastiskt varje år.

Detta odlas i trädgården: Detta används för att hus:
  • Örter: Running Stick, björnrot, pepparmynta, svetsar mynta, toppløp, citronmeliss, timjan, koriander, dill
  • Frukt: körsbär, äpplen och plommon
  • sommarblommor: Tagetes, sommar begonia, riddarsporre, klätterrosor
  • i växthuset: tomat, gurka och paprika
  • Nya fönster i den gamla stilen i Lind Glass A / S
  • Red vattenbaserade fläck till ytterpanelen består av Butinox gammelrød
  • förlängningen är designad av arkitekten Harald Marrable
  • Nytt kök i lantlig stil kommer från Sigdal

ADVERT

Mest populära