All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Röda Korset - Säljer kläder med berättelser

De öppnade dörrarna 12 november förra året. Röda Korset i Oslo är det första i sitt slag i Norge. Primus-motor och generalchef Anna Almqvist har skrivit historia.

- Jag hoppas att vårt arbete i Oslo kommer att inspirera andra att etablera fler sådana Röda Korsaffärer i Norge, säger hon.

Små berättelser

Shop i Osterhaus' gate 12 i Oslo är en vintage butik med används

kläder och accessoarer. Här får du begagnade kläder med en historia om köpet.

- Vi uppmuntrar givare att skriva några ord på plåstret som är fäst vid plagget. Vid en donator skrivit att jackan är från Oslo OS 1952. Det är personligt och kul med dessa fläckar, säger Almqvist.

Goda stolar: Röda korset verkar inbjudande, varmt och städat, medan det är oförutsägbart. De röda stolarna sätter sina varma känslor. Det är Annas egna stolar. "Vi ska skapa ett bra humör här. Därför har vi alltid färska blommor i butiken.

Från Oslo, Oslo

Lively skjutdörr skjutdörr i det utrymme som skapas av Filmparken vid Jar i Bærum. Det fungerar som en levande och effektiv informationstavla. Bolt AS har gjort upphängningen för skjutdörren.

Överskottet från affären går till Röda Korsets humanitära arbete i Oslo där organisationen har mer än 50 olika aktiviteter. Det finns cirka 5000 personer som arbetar frivilligt i Röda Korset i Oslo för att förbättra uppväxtförhållandena och främja integration av sårbara grupper i huvudstaden. Över 50 volontärer bidrar till 102 kvadratmeter butik.

Ljusgolv: Ett elva millimeter tjockt högtryckslaminat från Berry Alloc ligger på golvet. Det ljusa golvet ger rummet en robust beröring och står väl emot butikens andra stil.

Färgen är allt

KVALITET: Det är inte ett mål att ha så många kläder i butiken som möjligt. Här fokuserar vi på kvalitet. Det finns också fler kändisar som donerar kläder. Här är inga plagg lika. Mellan 900 och 1300 olika kläder hänger på specialtillverkade ställen från Bolt AS i Oslo.

Inredningsdesignern Hilde Aaseth från Hallo Oslo AS har hjälpt inrikes tips. Hennes råd var att välja en färg som ger en balans i rummet. En färg som ger kläderna en tilltalande miljö, vilket gör att folk vill köpa.

- Vi får avslappnade kläder så väggarna måste fungera med alla färger. Vi är mycket nöjda med valet av Fresco limefel. Mineralfärgen ger en illusion av plasterbetong. Pure & Original Classic ger också ett speciellt djup i färgerna, säger Almqvist.

Exklusiv stil

Butikschefen tror att de har hittat en butiksstil som fungerar.

- Vår butik har blivit ett gränssnitt mellan en snygg acnebutik och en trevlig loppmarknad. Det är en punkt att se lite exklusivt ut. Vi får mycket dyra och fina kläder som måste placeras i en riktig miljö.Jag tror att vi har kommit hit, säger hon.

Medicin på hjul: Denna medicinska skåpet var beläget vid Röda Korshuset i Oslo. Nu är det i butiken och fungerar som ett skåp och hyllan. Alla lösa föremål i affären är på hjul så att de lätt kan flyttas. Planen är att använda butiken för kulturella evenemang och konserter.

Detaljer: Butiken är full av underbara detaljer. Allt är handplockat och placerat så att elementen spelar ihop.

ADVERT

Mest populära