All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Röd och vit på fasaden

- Det här huset var tvungen att bli röd i min värld, säger MalmesterRenate Fiskergård Øienfra Ålesund.

Hon försökte med flera alternativ, och föll i djupröd, med en antydan brun orange, NCS S 3560-Y80R.

- För att lugna ner intrycket så att det inte blir för hemskt i förhållande till omgivningen. Röd är en mycket kraftfull och dominerande färg i sig.

Varm och mysig

- Den här röda färgen är bra för alla årstider, speciellt sommar och vinter. De mättade, djupgröna färgerna på sommaren passar den här röda färgen perfekt. Vinteren med de kalla färgerna såg detta vackra, varma och mysiga hus. Helt vackert, säger hon.

För Windows och Windows skulle Renate inte ha en vanlig vit färg, trots att den är vanlig. Hon letade efter ett mer mjukt och mjukt intryck och valde att gå för en ljusgrå, NCS S 1000-N.

Jag valde att ha samma färg som resten av detaljerna igen, så att det inte skulle vara för grovt och obehagligt. Det är ett litet hus med många detaljer och kan lätt bli kaotiskt om du trycker på för många färger, säger hon.

Varm uteplatsfärg

Renate har valt terrassen på en terrassebok som brutit i en varm jordfärg som tätt tättar marken och röd färg på väggen, NCS S 6030-Y70R.

- Vissa tror att det är för mörkt, och du kan välja en lite ljusare färg. Jag skulle ändå ha gått för en varm solbränna.

ADVERT

Mest populära