All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Fastighetsmäklare oppussingsråd innan försäljningen bostäder

I en undersökning som genomfördes bland nästan 700 byråer anslutna Association of Real Estate sade över femtio procent av mäklare som färg och liknande åtgärder kommer att ge mest valuta för de investerade renoveringsmedel.

- Det här är ett grepp som kostar mindre, men ger den största visuella förändringen på helhetsintrycket, till skillnad från badrum och kök som kostar mycket. Det totala intrycket innebär mycket när man överväger bostäder, säger Christian Vammervold Dreyer, ordförande för den norska fastighetsföreningen.

Experten anser också att det här inte är dags att välja de mest spännande färger och material, eftersom ett mer nätt färgschema kommer att vädja till fler köpare.

Badrum viktigare än nytt kök

Undersökningen baseras på en budget på 200 000 kronor. En del av förklaringen till fastighetsmäklare tros prioritera ytan är tillräckligt kallt att du kommit längst med färg och sandpapper stället för att gå helt renoverade badrummet eller köpa ett helt nytt kök.

Om du fortfarande väljer att gå för en dyrare renoveringsprocess, finns det ett badrum som är den tydliga rekommendationen snarare än ny köksdekoration. En trött köksinredning kan dock snabbt få ett mer modernt utseende genom att måla det.

- Det har under de senaste åren varit ett ökat fokus på fel och brister i badrummet, och det gör människor söker badrum som är okej. Finns det fel eller brister i badrummet detta kommer att vara något du behöver antagligen att göra något snabbt när man upptäcker det, och det är ofta förknippade med stora kostnader och tidsödande processer, säger Dreyer.

Taket måste vara tätt

Flera mäklare tror också att det kan vara välanvända pengar för att se till att taket är tätt och ser bra ut. Dåligt tack är några människor som fruktar och ser potentiellt stora utgifter med.

Sådant som balkonger, är fönster och trädgård / uteplatser något agenter tror man bör prioritera om man betänker vad du får för din investering efter försäljningen.

Källa: Den norska fastighetsföreningen

ADVERT

Mest populära