All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Slutade tapetserade väggplattor - Hur man monterar

Idag kommer de flesta av oss att ha produkter som är snabba och lätta att montera. Med några skruvar, en borr och panelplatenes geniala låssystem, förnya omedelbart utrymme mellan middag och kvällsnyheterna.

Du får också olika hörnlösningar som hjälper dig att skapa en perfekt vägg.

Skåp brädor, som tillverkas av Forestia / Byggma, kan monteras direkt på 60-60 reglarna, eller direkt på det befintliga, pläterade väggen, nästan oavsett vilken ytan är uppbyggd av.

Så här:

1. Acklimatisering

Köp dina plattor i god tid så att de hinner acklimatisera sig, helst tre dagar före installationen för att säkerställa att de anpassa sig till temperaturen och luftfuktigheten i rummet.

2. Kontrollera väggen

Innan du börjar montera, kontrollera hörnen och väggytorna för att se om de är i bulk.

3. Mäta vägghöjd

Target vägghöjd och justera plattan med en handsåg eller motorsåg. Det är viktigt att plattan är monterad på ett avstånd av cirka fem millimeter, såväl som golvet. Både ditt hus och tallrikarna & rdquo; live & rdquo; och måste ha en viss tolerans om temperatur eller fuktighet med förare ändras.

4. Spara

Skär skivan med en handsåg eller en elektrisk såg. Det finns ingen kris om kanten blir lite felaktig kommer den att döljas av tak- eller golvlistan. Låt skivan ligga med tapeterna uppåt när du är i trubbel.

5. Första skivan

Du börjar med att montera skivorna från ett hörn eller en dörröppning. Kontrollera att skivan är i lager innan du sätter den ordentligt på väggen. Kom ihåg att plattsidorna inte ska tryckas mot väggen; låt det vara 3-5 millimeter clearance.

6. Håll avstånd

Placera en distans under skivan för att säkerställa avståndet till golvet (ca 5 mm). Du kanske vill använda en liten kakel eller en omrörningspinne.

7. Fäst skivorna

Justera skivan så att den befinner sig i fäste innan du monterar den första skruven. Börja på toppen, mot taket. Plattan är fäst med skruvar (BKF 4, 2x35) på ett avstånd av ca 15-20 centimeter. Justera borrkraften så att skruvhuvudet inte dras över plattan. På axelkanten markeras skruvens idealiska läge med en tunn linje.

8. Nästa skiva

Nästa plåt pressar in i den första skivans slits och trycker den ordentligt mot väggen. Lägg ett träblock längs kanten och hugg det försiktigt med en hammare tills du vet att fogen är helt slät. Kontrollera noggrant att det inte finns några skräp som används, vilket förhindrar att skivorna kopplas ur.

9. Senaste plattan

Om det under installationen har beaktat såväl förlust mönster och plattbredden, kommer du att få en anständig avslutning när du kommer runt i rummet och den sista plattan bör vara på plats.Mät avståndet till hörnet både i taket och på golvet.

10. Anpassa

Välj skivan och peka på skivan längs en rak linje mellan punkterna.

11. Använd ett litet jigjärn

Tryck sedan på skivan i anteckningen till föregående tallrik och tryck in den i väggen. Du kan klämma ett litet strykjärn eller järn i hörnet för att se till att fogen är helt slät.

12. Hjørelyist

För att gömma plåtfogarna i hörnet rekommenderar vi en färdig, smal hollowist. Detta fästs enkelt med små, smala naglar (1, 7x40). Kom ihåg att installera tak och golvplattor innan du justerar och spikar hörnlistan.

ADVERT

Mest populära