All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Redo för en ny grill säsongen

Även den gamla goda klotgrill är fortfarande populär, väljer fler och fler norrmän gasgrill. En trend i tiden ökar grillar, men det är inte alltid den storlek som bestämmer priset. Prisskillnaden beror bland annat på om grillen är gjord av rostfritt stål, gjutjärn eller i ett mindre hållbart material. Förutom hur många brännare grillen har och komponenternas kvalitet. En kvalitetsgrill kommer att pågå i många år om den behandlas snyggt.

Miljövänner

Gasgrillen är snabb att använda, lätt att hålla ren och miljövänlig jämfört med kolgrillen.

- Inga utsläpp eller stora kostnader för produktion av kol. Kostar kring halva priset för att använda gas i förhållande till kol, betonar avdelningschef Arne J. Aarum på Byggmakker Zeiner i Tønsberg.

Många väljer kolgrill på grund av den speciella rökiga maten som får. Men som ett alternativ för de flesta gasgrillar kan du köpa en röklåda fylld med fuktat trä. Röket släpper ut och smakar maten.

Elgrillar passar bäst där gas eller kol inte är tillåtet, till exempel på balkonger. Nackdelen med sådana grillar är att kapaciteten ofta är liten.

Hela måltiden

Det finns mycket mer du kan göra på dagens grill än tidigare. Hele måltiden kan kokas utan problem på grillen. Fisk, kött, grönsaker, potatis, sås, öknar och kakor. Bara fantasin sätter gränser.

Många grillar är utrustade med stekpanna utöver grillnätet, där du kan laga speglar till dagens frukost eller bara hålla maten varm. De flesta gasgrillar har också en eller flera sidoflingor för att laga sås, ris eller potatis.

För att få ut det mesta av grillen finns det många smarta tillbehör. Bland annat är kycklingstekt rack, stativ stora biffar, grillkorg lämpad för grillar kräftor, räkor, fisk eller grova grönsaker. Glöm inte krossborsten för att rengöra grillen.

Experts grilltips:

* Priset speglar materialval och funktioner. Du får vad du betalar för.

* Vad är behovet? Om behovet är långsiktigt, välj gasgrill.

* Grill på terrassen du fortfarande använder, välj kvalitet.

* I väderkänsliga kustområden, rostfritt mest hållbart.

* Kontrollera att gasgrillen är utrustad med minst två brännare med bra dispersion och värmesköld som fördelar värmebrunnen.

* Lämna aldrig gasflaskan under grillen när du grillar om grillen inte är CE-godkänd för detta ändamål.

* Har den elektriska elektroniska tändningen, kontrollera att grillen tänds innan du lockar locket.

* Bränn grillen ren under hög temperatur.

* Rostfria delar eller emalj kan tvättas i diskmaskin.

* Borsta alla delar med matolja efter rengöring.Förhindrar att livsmedel brinner och förlänger livslängden.

* Viktigt att kontrollera ormar och anslutningar före säsongen. Byt om slangarna är torra och skarpa. Kontakta din återförsäljare för reservdelar.

ADVERT

Mest populära