All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Läs detta innan du börjar måla

Norrmännen är världens bästa när det gäller att renovera sina hem. Landet lämnar skadliga människor som löser på allt från gulgade tallväggar till vårdpersonalens vård. Men tackla kostnaden för mat, det finns några saker du bör överväga.

Professionella tips nummer ett är att täcka dig själv och rummet där du måste måla. Det manliga jobbet är inte klart när du tappar borsten. Du glömmer att snabbt beräkna hur mycket tid du spenderar på att ta bort spill och få färg ut ur ditt hår.

- Har du spenderat tid för att täcka upp ordentligt, du arbetar friare och mer effektivt, säger målarmästare Jens Petter Lunde.

Allt måste vara täckt

Täck huvudet när du bär färgkläder. Det är också lämpligt att smörja händer och underarmer med petroleumgel innan du målar. Då är det lättare att bli av med färgen efteråt.

Placera en liten remsa av tejp på spännens kant. Då blir det ingen färg i fälgen där locket sitter.

Kartongskyltar är smarta saker när man målar. Använd en under huven och en för att applicera borstar och omröringsnålar.

Väggbeklädnader är gjorda med täckplast, eftersom det finns knepiga varianter av. De är försedda med tejp fäst på en lång sida. Tappa sedan tejpen medan du rullar ut plasten.

Mänsklig känsla är överlägsen när du täcker golvet. Arkivytan absorberar färgen. Ryggen är plastbelagd så att färgen inte tränger in. Samtidigt gör filten stabil mot ytan. Sköljningen kommer att röra dig som målarfärgen fortskrider. Den kan rullas upp efter användning och sparas till nästa gång. Den är tillgänglig på rullar för 10 meter.

Droppkran

Tape är för amatörer, säger målare Jens Petter Lunde. För professionella målare är tejp något som endast kan användas i speciella fall. - Att måla tills en lista eller måla ett fönster utan tejp kräver lite övning, men när du har lärt sig det, bandet bara något som förstör och ger ett dåligt resultat. Det du sparar i tejp kan användas på en bra pensel.

En oval nr 6 är en bra utgångspunkt för att måla fönster. Du behöver också en liten skiva för att trimma borsten och en fälla, om du skulle misstas felaktigt. Ska du måla till en lista, starta programmet lite från den. Dra borsten närmare och lämna de yttre borsthåren upp till listan medan du fortsätter med en smidig dragning. Klipp inte borsten hårt.

DROPP TAPE: Färgmästaren rekommenderar att du målar utan tejp. Foto: Foto: Øivind Small

Förbered rullar och borstar

Med rätt verktyg för att åtgärda väggen

En hel del gris ingen grund av bristande beredning av verktygen. Om rullen eller borsten är ny, gör den först genomdränkt. Släck sedan av eller rulla ut allt vatten. Doppa borsten några centimeter ner i skopan och skär den mot en kartong eller träbit.Rull i doppning och rulla den till ett pappersark. Då är de redo för arbete, med mindre rengöring och sprutning. Om borsten används, stäng av den så att du avstår från alla lösningsmedel.

Överfyll inte valsen eller penseln med färg. Då är det bara droppande och grising. Tryck inte när du använder en rulle. Rulla lugnt utan överdriven hastighet. Om du använder pensel kanske du vill ha två; en i varje hand. Den som målar och den andra att rengöra penseln så att ingen färg rinner ner i armen.

Måla på vintern

Inre trä ska målas på vintern, eftersom det är torrt och trä har kontrakterat. "Det är bäst att måla när det är kallt ute och konstgjord uppvärmning inuti, säger målare Terje Ringdal. Han rekommenderar att måla panelen i februari-mars för att minska risken för krympning.

Alltid primer

JOBB TILLSAMMANS: Om en rulle och en korsning ut resultatet är bra. Foto: PHOTO: Ifi

Hoppa inte över tomten. Om du målar obehandlat trä måste du antingen använda primer med kvist eller primer och kvist separat. Efter tvätt, lägg en kappa med primer före avfyrning. Då får gnistan också en bra vidhäftning.

Kontrollera nedgångens coolaste färgutveckling

Se till att du inte lyser för tjocka lager. Oavsett om du spot tomtebloss eller förlängnings sparkler, är det viktigt att komma ihåg att du bör helst gnistan för 2-3 rundor. Om du frossar ut tjocka lager ser du bra på en gång, men efter några månader kan det vara ett djupt sopa där du har glittrat.

Starkt träarbete

Vattentät färg torkar snabbare än den gamla oljemålningen. Det betyder att du måste jobba metodiskt och snabbt för att få ett bra resultat, berättar Annie Helen Pedersen. Hon är Norges lärare och målare på Malmester M. Bratfoss AS.

Leta efter naturliga delar av vad man målar när man målar trä och slutar ett område åt gången. Håll trä, utrustning och färg fri från damm och skräp.

Använd en kombination av rulle för att applicera färgen snabbt och en bred borste för att stryka ut. Det använder dig också att måla var du inte kommer med en rullning. Syntetisk byst hindrar "löss" på borsten, eftersom skräp inte klibbar så lätt mot syntetisk byst. Många syntetiska byster är finare i spetsen. De ger en mjukare finish än borstar som är lika grova hela vägen. Kom ihåg var du har målat tidigare och undvik dubbla rockar. Sätt penslarna i vatten när du tar en paus.

Undvik sköldar

Om du målar stora, jämna ytor är det viktigt att undvika sköldar. De kan uppstå vid användning av roller fel, säger målarmästare Svein

primer: Primer är viktigt och lägger själva grunden för resultatet. släpp inte det. Foto: Foto: Jotun

Nedberg Hansen i utprøvningsavdelingen på Jotun utvecklar:

Gå inte billig utrustning När man målar

- Vatten färg torkar snabbt och lägga tunna skikt, torkar ännu snabbare. Om du kör fram och tillbaka på rullgardinen har den lite färg i den.När du gnuggar och gnuggar det för att täcka det största möjliga fältet blir det en mycket tunn applikation som torkar nästan omedelbart. När du börjar nästa applikation blandar färgen inte var du överlappar varandra och det blir en skärm.

Använd en färgrullehink, uppmuntrar Nedberg Hansen. - När du applicerar färg rullar du lätt över ytan och trycker inte på. Sedan applicerar du mycket färg.

Läs också:

Här är de coolaste inre scenerna

Undvik köksplattorna

DE NÄSTA VERKTYG: Ett av de mest användbara och billigaste verktygen är en fuktig trasa. Det använder dig när du vill torka av lackbull och när du ska lägga akrylfogar. Använd också den för att packa borstarna när du tar en paus. När du lägger till akryl kan du fukta och torka fingret med det när du drar över lederna och släpper ut massan. Använd borste när du släpper ut så småningom. Om du sparar akryl med vatten har du en bra priming som du kan applicera med pensel innan du lägger till akryl. Byt mallfacket med en hink. Då undviker du avskärmning och du jobbar snabbare. Foto: PHOTO: Ifi

APPLE INNEHÅLL: Om du rullar blir det en struktur som påminner om orange hud. Därför är det lämpligt att applicera en bred borste. Foto: PHOTO: Ifi

Kan vara förundran av tiden

Gör inte detta när du flyger ensam med barn

ADVERT

Mest populära