All egendom: trädgård, kök, inredning >> Säkerhet

Slarv med lavinskydd kan bli dyrt

Text:

- Människor kan skadas och i värsta fall dödas om de får en istapp i huvudet. Jag förstår inte att gårdägare inte tar detta över dem. De stora spelarna har äntligen börjat ta det på allvar, men de små blåser det. De sätter ut en solid styrelse och hoppas att det går bra, säger Frode Olav Smith bakom fast Avalanche. com som på vintern tjänar bra pengar på att sälja frånskild eller så kallade deflektorer varnings jordskred och hjälpa till att ta bort istappar.

Enligt polisens föreskrifter i de flesta kommuner är hyresvärden ansvarig för att sätta upp deflektorer som larmförbipasserande av risken för att våga underbyggda när istappar eller snö på taket utgör en risk. Hyresvärd är också skyldig att ta bort risken så fort som möjligt. Det betyder inte att skilja skilsmässan och lämna tecknen hängande tills problemet går av sig själv.

- Många tror att det är bara att sätta ut en skylt, men enligt polisens föreskrifter bör ta bort istappar så snabbt som möjligt och sedan ta ner rejecters igen - många synder på det, säger Smith. För gårdägare som inte har kapacitet att följa själva taken, erbjuder han även sina egna servicepaket på Rasfare. Nej, det är viktigt att kontrollera, underteckna och eliminera risken för ras när det behövs.

Dessa erbjuder borttagning av isbitar:

Rasfare. com

Istappfjerning. com

Ateamgruppen. com

takre. com

ADVERT

Mest populära