All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Mall sällsynt, men i rätt tid

De flesta trähus i Norge har målade fasader. Där har haft sedan mitten av 1700-talet, när människor började klä virket exteriör med panel. Klädet målades för att vara längre. Innan dess var husen naturligt grå eller behandlade med trä tjära.

Även idag är skyddet en av anledningarna till målning. Fasaden är husets gömma. Det bör skydda isoleringen och bär verk mot fukt och röta, och bidrar till ett bra inomhusklimat i huset.

Den andra främsta orsaken till målning är att fasaden har stora estetiska värde. Ett fint, välskött hus är en inredning för grannskapet.

MALETIPS: Måla de stora lägenheterna först. Under väggarna är hörnskålar, vindrutor, ramar och ramar målade. Det bästa resultatet är att stryka mindre portioner åt gången, hela vägen upp och ner. (Foto: Flügger) "> Manlig TIPS:. Mall huvudytor först Efter väggarna målade hörnlådor, gavelbrädor, trösklar och omger bästa resultat genom strök mindre partier åt gången, ända uppifrån och ner. . (Foto: Flügger)

Men att upprätthålla fasaden av ett radhus är en villa eller en stuga en stor och dyr jobb som du gör bara för skojs skull Lyckligtvis har en välgjord lack kräver inte upprepning förrän många år. . att det kan gå 10-20 år mellan varje gång fasaden behöver renovering är inte ovanligt. Men med det sagt, det är inte säkert att huset behöver målas samtidigt. Ibland är det tillräckligt att upptäcka måla över skador. Andra gånger tillräcklig för att mala det mest sol exponerade vägg i sin helhet, och ibland är det mest lämpligt att måla huset.

Detta är i huvudsak UV-strålning från nötas slipning och fasader ventil där söder eller väster behöver mer frekvent underhåll än östfasen med mamma gensol och den solskyddade fasaden i norr.

Var kan man vara medveten om

självrengör med en färg som i sin tur hjälper till att hålla fasaden ren, blir underhållet enkelt och huset förblir ren längre. (Foto: Butinox Futura) "> självrengör med en färg som i sin tur hjälper till att hålla fasaden ren, blir underhållet enkelt och huset förblir ren längre. (Foto: Butinox Futura)

För att ger bra skydd måste måla film är stort. Sprickor, färgflagor som frigörs och mekaniska skador måste repareras. att färg eller glans har försämrats är inte i sig skadlig för foder, men kan orsaka en estetisk behov av att måla.

Några platser på fasaden färgen är mer benägna att spricka eller skadad. Detta gäller alla kanter styrelseledamöterna. där kan det vara svårt att få tillräckligt med färg för att hänga över den spetsiga kanten.

Kantkanter

Ett bra tips är att försiktigt runda kanterna av slippapper innan du målar plagget. Vindrutor, vattenbrädor och ramar runt dörrar och fönster är också utsatta. Detsamma gäller på botten av stående plagg och vid alla leder i plagget, där det är änden som kan dra vattenkapillär långt in i träet. Ankanen ska behandlas speciellt med impregnering och måste målas väl med färg för att förhindra att vatten tränger igenom och leder till sprickbildning och gnidning. En årlig syupplevelse av fasaden för att övervaka tillståndet är ett bra sätt att ta hand om huset.

ADVERT

Mest populära