All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Prompt rengöra rengör på djupet

När teakmöbler sticker ut i regn och sol, fortet grå och slitna yta. Träet är smutsigt och attackeras av svärmar, och solens UV-strålar börjar bryta ner och platta ytan. Efter en enkel ren ser stolarna nästan ut som ny.

WOCA Basic Rengöring rengör trä in i den djupa och effektivt tar bort smuts, alger, fläcksvamp och rester av oljeavfallsbehandling. Efter rengöring är träet redo för ny behandling med olja som behåller veden och skyddar mot smuts och svampangrepp i ytan.

- Du kan också välja att inte olja i träet. Sedan får möblerna snart den grå färgen tillbaka. Men porerna i träet är öppna, och smuts och skräp kommer återigen fäster sig, säger Thomas M. Thenau från WOCA Norge när han visar hur enkelt och effektivt kan tvätta en teak stol.

Agenten han använder, WOCA grundrengöring, djupt rengör ved för olja och smuts och kan användas för trädgårdsmöbler i alla typer av trä med undantag för ek.

HUR GÅR FÖR:

1. Innan du tvättar ett tvättmedel är det viktigt att du blötlägger träet väl. Spola sedan stolen med slangen.

- Det är viktigt att bottenvåningen inte torkar, säger Thenau.

2. Spruta träet med WOCA Ground Cleaner. Applicering med duschflaska får agenten att komma in mellan spel i träet och i alla hörn, kryckor och krokar.

3. Lämna stolen i några minuter. Agenten behöver 3-5 minuter att arbeta och lösa smuts och gammal olja som ligger inne i träet.

STEG 1, 2 och 3:. Skölj timmer, spraya på väl med tvättmedel och låt verka något som det löser smuts på djupet "> STEG 1, 2 och 3: Flush

4. Använd en stel borste för att arbeta ytan. Gnid så att smuts och smuts kan lossas.

5 . Om det visar sig att torka en plats betydligt mer tvättmedel. ytan bör vara fuktig och täckt med skum.

6. När hela sätet är rengjorda och borstat, sköljning och upplösta smutsen bort med mycket vatten

STEG 4, 5 OCH 6:.. Redigera smutsiga mekanisk borste, applicera mer renare där det så småningom torkar När hela stolen är rengjorda, skölj väl med vatten (bilden är endast halv stolen tvättas för att visa skillnaden) "> STEG 4, 5 och 6:. Redigera smutsiga mekanisk borste, applicera mer renare där det möjligen torkas. När hela stolen är städad, skölj väl med vatten (på bilden är bara hälften av stolen tvättad för att visa skillnaden).

LA TORKA: Låt träet torka ordentligt "> LA TORKA:. Låt träet torka ordentligt.

7. Du kan lämpligen avsluta torka bort de sista resterna av rengöringsmedel och smuts med en luddfri trasa eller pappershandduk. Låt träet torka väl.

8. När träet har torkat är resultatet av rengöringen klart. Träet som har tvättats två gånger har fått den gyllene färgen som stolen hade som ny. Stolen ser rent och fräsch ut och är förberedd för ny ytbehandling.

9. Efter rengöring och sköljning kan stolen behandlas med en utomhusolja. Oljan är tillgänglig i flera färger och naturligt uppblåst. WOCA utomhus olja skyddar mot ny nedsmutsning och förhindrar träet blir slitna och grå.

- Använd en utomhus olja skyddar mot ny nedsmutsning och förhindrar träet återigen bli sliten och grå, säger Thomas M. Thenau.

CARE MEDEL: Outdoor Olja för teakmöbler finns i en mängd olika färger "> CARE MEDEL.. Outdoor Olja för teakmöbler finns i en mängd olika färger

ADVERT

Mest populära