All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Regn och regn igen!

Takavlopp betyder också mycket för takets livslängd. Om taket ska förnyas bör det övervägas om inga rännor och avloppsrör bör bytas ut samtidigt.

Stål eller plast

Takräcken är tillverkade huvudsakligen i stål eller plast, i olika dimensioner och former. Valet bör göras på grundval av takets storlek på huset, inte minst på grund av utseende. Plastkorgar

PVC-rutor är starka och byggda för norska förhållanden. Dubbelväggsstrukturen ger stabilitet och hållfasthet samtidigt som den har hög vattenkapacitet. Denna rack är högre på baksidan för att förhindra vattentäthet mot väggen.

Plastbelagd stål

Ståltaket är en stark konstruktion som tål höga belastningar. Den är tillverkad av plastbelagt galvaniserat stål och har hög stabilitet.

Det är viktigt att tävlingsbanan är lika stark som själva springan. Det finns plastlinjer med limsvetsade leder, vilket ger god hållbarhet. Ett bra alternativ är förfylld limförpackning som monteras oberoende av temperatur. Några rännor passar i gamla bilder.

Uppbyggnad av takrännor är något självbyggaren kan göra sig själv. Var noga med att få leverantörens instruktioner för montering och tillbehör.

ADVERT

Mest populära