All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Tyst familjerum - angränsande färger i gult och grönt

Vill du använda flera färger i inredningen, receptet med angränsande färger vara en bra lösning. Här arbetar du med färger som ligger nära varandra på färgkretsen, ju närmare de ligger, desto tystare blir uttrycket. Du påverkar också uttrycket med vilka nyanser av färgerna du väljer; ljusa och ljusa, mellersta toner eller mörka och "mystiska" nyanser.

Om du har en bild eller text du gillar kan det vara utgångspunkten för vilka färger du vill satsa på. I det här rummet är det baserat på målningen som hänger vid matsalen. Färgtonerna ligger på kvartscirkeln mellan gult och grönt, med små element från kvartkretsen mellan grönt och blått.

färger

Färgerna är hämtade från favorit målning här har fått sällskap av en liten duk målad med ren gul. Det är genom att göra ögat medvetet om de gula detaljerna i bilden.

Huvudfärgen är grön, gul används på mindre element för att skapa liv och variation. Väggfärgen spelar mot de gröna färgerna, men dämpas väl för att inte konkurrera med färgerna i bilden. En liten gult beröring får ögat att hitta de gula detaljerna i målningen.

De flesta väggytorna hålls i en mörk nyans av grön, men färgen är klar. Färgen på framväggen är emellertid erhållen från gul endast med liten färg. Detta skapar en fin djupeffekt i rummet.

Väggfärgerna är nära grönt och gult på färgcirkeln. Detaljerna kan hittas från ren gult till rent grönt, varav några härledas också från kvartscirkeln mellan grönt och blått.

Nyanserna

Golvet i rödek har en rödaktig nyans som spelar bra mot de gröna väggar.

Huvudfärgerna finns i den del av den nyaste triangeln som har minst färgstyrka. Detaljerna är nära fullfärgstyrkan i grönt och gult.

Golv

En klassisk ekstavstav ger en neutral grund för dekorering och färgning. Den kan användas i alla rum i huset och knyter samman dem. Här har den en rödaktig nyans som spelar vackert mot de gröna väggarna.

Textil och detaljer

Riddare gul lyser upp i små detaljer. Till och med växterna i rummet kan följa upp färghållningen och betona den som buketten med gula gröna toner. En liten röd i sidogardinerna är den enda kontrastknappen och skapar spänning mot de milda gröna ämnena.

Blommor och små, färgstarka detaljer hjälper till att skapa variation så att hela blir inte tämt och tråkig.

Glas och porslin

Vitt, stål och klart glas dra åt med en sval karaktär i den milda atmosfären. Stilen är klassisk och modern, ett uttryck som har ett långt liv. Samma kan också ha de milda och dämpade färgerna.

Ren vit som kontrast

Även en fuktig väggfärg framträder tydligt i kontrast till rent vit.Här är taket, konstverket och möblerna vita.

ADVERT

Mest populära