All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Prompt tapetsering med fiberunderlags

Utbudet av tapeter med fiber stöd har mångdubblats. Fördelar är många med fiber, och det bästa är den tid du sparar när du är wallpapering. Om du vill ha tapeter om efter ett tag kommer det här jobbet inte att vara särskilt omfattande. Fiber baksidan ger också en bra utgångspunkt för ny tapeter.

Rulla lim på väggen. Tapetrullen läggs på golvet och tapetet dras rakt upp från rullen och är anpassat direkt till väggen. Alla gobelänger är monterade på detta sätt. Tidigare erektion av tapeter tabeller, längd mätning, beräkning av rapport, skärning och limtid kan glömmas bort. Fiberryggsidan går rakt på: från rulle till vägg på några minuter!

Papperet, vinyl och väv är försedda med icke-vävt underlags, såväl som väggbeklädnad med fiber tvärs genom också kommer med många nya färger och mönster. Det finns också supermovable tapeter som har detta tillbaka, och du kan se i en mängd olika mönster. Bakstycket består av långa cellulosafibrer och textilfibrer, och de säkerställer att tapeten stannar stabil när den är fäst.

En vanlig förlust bredd på 52 cm har varit tillräckligt för att hålla reda på för mindre drivna dekoratörer, men med fiber bakre, kvaliteten mycket tjockare och robust. Detta gör det möjligt att expandera bakgrundsbilden med tiotals centimeter, utan att behöva hålla reda på flingorna. Flera tillverkare har fördubblat tapets bredd utan rädsla för kaotiska förhållanden i tusentals bostadsrenoveringar. För bredare banor kommer färre leder också att relateras till. Mindre rengöring av absorberande lim upp från lederna och mindre mönster matchning.

Den vanligaste tapetbredden är 52 cm. Fiberbacking-band kan öka bredden utan att göra bakgrunden svårare. Kvaliteten är mycket tjockare och robust att arbeta med. En del fibertapeter är 1 meter bred och det är okej att jobba med. Bredare körfält tillåter färre leder att relatera till.

För att återställa bakgrunden, lossa försiktigt tapeten ovanpå taket. Gå rakt ner - dra inte samtidigt som bakgrunden ligger långt borta från väggen. När framsidan är bort är fiberns baksida väl placerad på väggen och är en bra grund för ny tapeter.

  • Ta bort locket för strömbrytare och eluttag.
  • Om du ska tapetera över en texturerad glasfiberduk måste ytan jämnas ut. Använd en rullrullare som appliceras med färgrulle och slät med en bredspark. Väggen är äntligen slipad.
  • är det klokt att grunt väggen innan tapetsering med färg eller utspädd lim, särskilt om väggen är ny och absorbent, såsom betong och murverk. Då får du en jämn yta som inte ger sköldar, vilket suger jämnt och ger en bra passform för lim.
  • Använd samma färg på bakgrundsbilder som bakgrunden har. Då kommer gobelängerna att bli bättre kamouflerade.
  • Luftbubblor kommer och går. De kan försvinna efter några dagar. Om bubblorna inte är borta måste du genomborra eller korsa ett tvärsnitt före sprutning genom en engångsspruta. Tryck ut luften och smidigt limmet med fingertoppen.
  • All eller en del av tapeten kan lämnas till en specialist. Kontakta en behörig målare och tapetmästare i ditt lokala område.

ADVERT

Mest populära