All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Snabb lösning gulnade trä

Det är inget fel med omålade träpanel, tvärtom, exponerade trä och naturligt en stor trend för dagen. Men när trädet har lämnats i blöt i några decennier, och har varit ordentligt gult och brunt, kan vem som helst uppleva att få några andningsproblem. Samtidigt finns det inte några vinden rum, sovrum eller stugor med gula paneler runt i landet. Många människor vill göra något åt ​​det, men har inte riktigt motivation eller energi för att initiera på grund av missuppfattningen att det finns ett fantastiskt jobb.

I Scanox, inklusive produktion av fläck serie Tyrilin noterade de problem, särskilt i stugan marknaden.

- Frågor om röjning av gamla panelen är en vanlig när vi träffar människor i kabinen mässor. Personer med fjällstuga eller i skogen vill bevara den synliga trädstruktur när de renoverar och sedan inte måla något alternativ. Men de skulle vilja ha det lättare, på ett enkelt sätt, säger Christina Hanevold, produktchef för Tyrilin.

Smart nyheter

gulnat panel med sköldar för bilder och möbler är inte en obekant syn runt om i landet.

Färg tillverkare har därför vidtagit åtgärder, och har nu lanserat en 2-i-1 produkt som kan både lätta och färgpanel i ett skikt.

Den nya panelen serien ger dig två alternativ: man vill återfå den ljusa färgen på nytt trä används panellysner. Om så önskas är färg vald panelböjning. Båda lysa panel med en päls, och särskilt av fläck som både ljusare och färg av i ett slag! Om du väljer en ljus färg.

- Det här är produkter som många hus- och stugägare har missat. Särskilt personer med äldre stugor som trivs på sina gamla, men ack så mörkt paneler är nu bokstavligen en ljusare tider framöver, ler hon.

Testsubstrat

Här, den gulning väggen anbringas först ett lager (till vänster) och sedan två lager (höger) panel Stain.

Hanevold rekommenderar att människor gör testkörningar först, oavsett vilken transparent behandling de väljer.

- Substrat är mycket olika, vilket är mycket torr och absorberande, medan andra kan ha en panel lack. Detta kommer alltid att påverka slutresultatet. På vissa ställen är det lämpligt med ett slag, medan den del absorberande ytor skall vara två skikt i syfte att erhålla en slät, likformig och öppet resultat, förklarar hon. Färgen påverkas av både substratet och antalet plagg. Två skikt ger mer färg, så kanske färgen måste justeras i proportion till önskat resultat. Detta är okej innan du handlar för hela rummet, hon råder.

Objektet kan blandas i flera färger.

- Vi kan se att många människor vill ha lite färg på väggen, och det är särskilt grått som är populärt nu.En kappa ger ett mycket genomskinligt utseende. Vill ha mer färg, applicera två lager, berättar hon om.

Också över sköldar

Med hjälp av en bänkskiva i färg 107 Vette har denna vägg blivit sken och färgad i en modern färg.

Utmaningen med panelen är inte bara att den gulnar och blir mörk, men det blir också sköldar. Väggytor som inte utsätts för ljus är lätta och fina under en lång tid, så som möbler och bilder rör sig, lämnas väggen som ett lyckligt lapptäcke; vissa ställen är ljusa och trevliga som när panelen var ny och på annat håll nästan mörkbrun. Ofta med skarpa skillnader mellan ljus och mörk. En utmanande grund för dem som inte vill måla. Enligt Hanevold fungerar den nya pan-serien bra på skärmade ytor, men på sådana krävande substrat med stora kontraster krävs ofta två slag.

- Behandlingen har testats på både obehandlade och behandlade paneler och resultatet är stabilt och jämnt, säger hon, men ibland måste det vara två.

Produkterna är lämpliga för användning på gula och mörka paneler obehandlade, tidigare paneler, oljad eller färgad med färglösa produkter för tall- och granväggar och takpaneler. Produkterna är vattentäta och innehåller vax, olja, UV-filter och antioxidanter som skyddar trä från ytterligare gulning.

ADVERT

Mest populära