All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Snabblösning till en trött Tripp Trapp

Stokke klassiska stol har ökat med norska barn sedan 1972, och det finns inte några av de populära barnstolen runt land. Men inte alla dessa Tripptrappor är i gott skick. Är du trött på den gamla fläcken, färgen har fläckat bort eller du bara vill ha en annan färg, är det lätt att förnya stolen med sprayfärg.

- Det är trevligt att måla en Tripp Trapp stol på traditionellt sätt, men det är mycket lättare och snabbare att spruta det med Quick Bengalack. Det kräver minimalt verktyg, gå snabbt, och det är lätt att få ett bra resultat, säger Per Lund Nielsen, målarmästare och teknisk service manager på Scanox.

Särskilt är spåren där sätet och fotstödet sätts in, en stor fördel att spruta färg i stället för att borsta.

- Sprutaren avger en tunnare film, så brädorna blir inte mycket knepigare att flytta. Och dessutom är det svårt att måla här utan att komma in i färgen, för det är snart klart att färgen flyter när man målar sådana detaljer, säger han.

Du hittar bra tips för att använda rutan, inklusive att hålla rutan ca. 30 cm bort vid sprayning.

- Detta är viktigt eftersom för långa avstånd ger för mycket sprutdimma, men det kan vara lite för nära, förklarar Nielsen.

Gör så här:

För att bevara möjligheten att flytta sätet och fotstödet, själva ramen och styrelser sprayas separat. Det kan vara en bra idé att börja med brädorna, eftersom de måste sprutas på båda sidorna - och därmed i två omgångar.

FÖRE: Stolen måste rengöras ordentligt.

1. RENGÖRING Ett barnsits utsätts för alltför stora fetter och smuts. Det är därför oerhört viktigt att det rengörs noggrant före målning.

Använd ett lämpligt rengöringsmedel som är lämpligt för målning, t.ex. Wood Stones Floor eller Butinox Interior Wash.

2. MATT SLIP och maskering En stol i gott skick inte behöver mycket slipning, men lite ljus matt slipning är alltid klokt. Och all lös färg / färg måste torkas bort.

Hack kan givetvis glittras om en perfekt yta är önskvärd, men det är inte nödvändigt. Några skåror från tidigare år är en del av charmen? Vi lägger också på tejpen på den svarta metallstången för att undvika färg på den.

Spraya mycket tunna lager än en tjocklek, så att färgen undviks.

3. SPRAY Skaka lådan i 2 minuter före användning, och helst på väg till jobbet. Håll den ca. 30 cm från stolen vid sprayning.

Färg bör inte ge korrekt däck vid första applikationen. Spraya mycket tunna lager än en tjocklek, så att färgen undviks. Vi behövde 4 tunna lager. Färgen kräver ingen lång torkningstid mellan applikationer: 5 minuter i normal rumstemperatur, 10 minuter ute i kallt väder.

Håll sprayen i rörelse hela tiden och undvik prik med mycket mer färg.

Färgfilmen blir jämn och snygg med Quick Bengalack.

4. LA DRY Låt färgen torka ordentligt innan du använder stolen.

Stolen kan lukta lite under de första dagarna, så om du vill undvika lukten i köket, lämna den i garaget under några dagar innan du tar det.

NB Skydda dig själv och miljön

Sprayfärg är smart och lätt, men det kräver lite mer skydd än traditionell färg. Det bästa stället att göra jobbet är därför i garaget eller utomhus, och helst inte bredvid grannens nya bil. Från sprayboxen kan damm sprayas med färg, så det lönar sig att stå lite borta från saker du är rädd för. Om du har en stor kartong, är det lämpligt att spruta inuti eller framför detta. Det spelar ingen roll att det är snöigt och kallt ute, men det ska vara över -5 grader och inte regn.

Du som spruta bör också vara försiktig så att du inte bär kläder som inte är så noga och alltid bär handskar och ansiktsmasker.

Töm munstycket efter användning

Töm munstycket när du har slutat spruta, även mellan färgslag. Detta görs genom att hålla sprayboxen upp och ner och spruta tills du hör att luften bara kommer ut. Då är munstycket tomt. Om den stående färgen i munstycket torkar den, kommer sprayboxen att bli värdelös senare. Om lådan är tom levereras den till specialavfall.

Vid sprayning upp och ner tömms munstycket av färg.

ADVERT

Mest populära