All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Quick fix innan vintern

Hus, trädgård och verktyg är de viktigaste nyckelorden när vi har bråttom att förbereda ditt hus och trädgård innan vintern.

Roof Rider:

Har du täta takrännor? Även i stegen för att rensa hängrännor av löv, kan du samtidigt kontrollera att alla takpannor är att de bör att kartongen inte har några sprickor och att beslagen runt röret och ventiler för skador.

Gräsmattan:

Du behöver inte klippa gräsmattan om den inte är för lång, den ska ha lite extra längd före vintern. Men löv bör inte samlas i högar, det roterar och tar gräset i samma släde.

Ta bort fallfrukter, de kan innehålla svampsjukdomar som säkert överlever vintern.

Säng:

Leafy häckar kan skära när bladen är borta. Skär växter med mögel och rost så att löven inte faller i sängen. Sjukdomen överväger och sprider sig lyckligt.

Trädgårdsmöbler:

Du bör tvätta dina trädgårdsmöbler med vanlig hushållstvätt eller varmt vatten och tvål innan du tar dem bort. Damm, smuts och föroreningar i luften eller regnvatten kan riva eller måla på möblerna under vintern. Plastmöbler gillar rengöringsmedel, trämöbler är förtjusta i en borste innan du sätter in träolja.

Sätt trädgårdsmöblerna under taket. Trämöbler får inte sätta i ett torrt och varmt rum, de kan torka och spricka. I garaget eller i en uthus, varierar temperaturen med utetemperaturen, och de låter dem stå torra med ventilation.

Teakmöbler kan sticka ut eftersom teaket behandlas med olja som gör den resistent mot vind och väder. Men då är det viktigt att möblerna behandlas regelbundet.

Om presenning är det enda alternativet för vinterförvaring, säkerställ god ventilation under presenningen för att förhindra mögel. Om du helt täcker möblerna med plast kan de utsättas för skräp och svamp.

Lämna inte träben på marken. Tänk på att möbler med ståldetaljer kan rosta om de utsätts för fukt.

Läs också:

perenner som aldrig misslyckas

- Här är tre utsökta perenner som jag aldrig tröttnar på. De är så problemfria. Så fräsch, enkel och så vacker! Skriver hagebokforfatter ...

Skål:

krukor och burkar som inte är frost måste tömmas av jord eller vattenkraft, rengöras och sättas in i eller vältas.

Trädgård Kuddar:

Om en butik trädgårdsdynor och den typ av inomhus är det bäst att förvara dem i soppåsar eller plast för att skydda dem från damm. Gör hål i plasten så att det inte blir för hårt.

Trädgårdsmateriel:

Montera spadar, rakar, spikar och choppers. Borsta av jord och löv. Spader, saxar och knivar smörjs med olja på bladen. Placera utrustningen torr och under taket. Trädgårdsutrustning ska samlas på ett ställe, så det är klart för våren.

Ta bort gräsklipparen, men gör det först.

Grillen i grillen är lätt att glömma. Stålull är mycket effektiv för att ta bort matrester och fett. Du kan också lägga till både rist och annan fettig utrustning i en blandning av salmiakk och Zalo: 1-2 dl salmiakk och en bra dryck Zalo per hink med vatten.

Ta en sista omgång på tomten och se om det finns saker som borde vara inuti. Och då kan du välkomna snön.

ADVERT

Mest populära