Frågor Och Svar 2017

none: Frågor Och Svar 2017

Måla vinylgolv?

Måla vinylgolv?

Nej, tyvärr. Då vill du bara göra problem för dig själv. Färgen kommer inte hålla fast vid substratet, och börjar snabbt flamma av. Resultatet blir inte särskilt trevligt. Så om du vill ha en förändring och ny färg rekommenderar vi dig att byta hela golvkåpan. Du kan få vinylgolv i vackra färger och fantastiska mönster, så möjligheterna är många.
Värmekablar + vinyl + parkett = möjligt?

Värmekablar + vinyl + parkett = möjligt?

Ja, det är fullt möjligt. Det är dock mycket viktigt att matcha värmen, som aldrig får överstiga 27 grader. En elektriker kan installera en kylfläns så att det inte blir för varmt. Skulle du lägga på vanligt parkett, bör det här dubbla limet, medan det är en klickparkett, det kan också vara en bra idé att lägga ett lager av lim.
Fönster har slagit sig ihop

Fönster har slagit sig ihop

Fönster stängs eftersom träet i huset twist och flytta, och just detta är inte så mycket att göra med. Men lyckligtvis är det möjligt att fixa det. Du måste ta bort hela fönstret och sedan sätta tillbaka det helt i vatten. Detta kan vara ett bra jobb om rörelsen i huset har varit betydande, och man måste då slå sig ner för lite gips och måla arbete för att få det fint igen.
Krav utleiedel i bostad

Krav utleiedel i bostad

Först och främst är det viktigt att vara medveten om att upprättandet av en självständig enhet i befintliga bostäder är ansökan krävs. Detta regleras av planerings- och bygglagen, och om du har några frågor angående ansökan, vänligen kontakta planerings- och byggnadsverket i din hemkommun. Ett antal villkor måste vara på plats för att hyresvärden ska godkännas som bostad.
Använd gammalt rör?

Använd gammalt rör?

Att röret inte har använts i 30 år behöver inte nödvändigtvis vara en nackdel, eftersom det också betyder har inte använts Men att klä på flera av golv kan orsaka problem. Detta eftersom det kommer att vara möjligt att inspektera rören på alla våningar. Därför måste du ta bort plattorna. Efter att ha pratat med Norsk Brandskyddsförening har jag lärt mig att om du vill byta röret kan du borsta och måla, kakel eller tapetera det med en tunn pappersplatta.
Med lösningsmedel i vattnet

Med lösningsmedel i vattnet

Det är sant att det finns förändringar som pågår inom färg erbjudandet. EU har faktiskt konstaterat att all traditionell oljemålning kommer att vara borta från marknaden år 2010, för att göra plats för fler miljö- och hälsovänliga alternativ. Det ska sägas att det inte finns olja i sig är förbjudet, men flera av de lösningsmedel som används i denna typ av färg som måste vara ute.
Plywood som golv?

Plywood som golv?

Plywood är tyvärr inte särskilt lämplig för golv. Det är ofta gjord av mjukt trä i tunna skikt, så det kommer nog inte vara tillräckligt tåligt på ett golv. Men det finns många andra alternativa golv i alla prisklasser som passar bra i din källare. Möjligheterna är många; parkett, kork, laminat, linoleum, vinyl, kakel och så vidare.
Kan jag måla golvplattorna?

Kan jag måla golvplattorna?

Det är möjligt att måla plattor, men många målare eller färgtillverkare vill inte gå bra för att göra det eftersom de inte kan garantera hur länge detta kommer att vara. Det kan bryta över tiden, så i många fall bör du betrakta det som en tillfällig lösning. Om resultatet är bra eller inte, det finns också många motsättningar.
Kan jag måla eldstaden vit?

Kan jag måla eldstaden vit?

Det bör inte vara svårt att måla den öppna spisen vitt. Men för att få ett bra resultat är det viktigt att du är mycket noggrann med rengöringen. Använd ett specialdesignat rengöringsmedel för att se till att all smuts är borta innan du målar. Lös borste i tegel måste också avlägsnas före målning. Detta kan göras genom att borsta med en diet tills det inte längre faller lös kyss av.
Vad är epoxiholv?

Vad är epoxiholv?

Epoxigolv är en plastplätering av mantel. Det har traditionellt använts inom industrin, till exempel lager, verktsted etc. Nu har det blivit mer och mer av denna typ av golv i butiker, frisörer och liknande, eftersom det ger en mycket trendiga, glänsande utseende. Beläggningarna finns i alla typer av färger, och även med olika effekter.
Vinylgolvet är missfärgat - vad ska jag göra?

Vinylgolvet är missfärgat - vad ska jag göra?

De bruna märken är tillräckligt förmodligen inte brännande, utan snarare en missfärgning på grund av hög temperatur på varma tallrikar. Arne Lorentzen på Tarkett förklarar denna missfärgning. - När temperaturen överstiger 27 grader blir PVC lätt missfärgad. Problemet med många sådana typer av värmeplattor är att de inte har en ordentlig termostat, och därför är det svårt att reglera värmen, säger han.
Repa plattorna

Repa plattorna

Tyvärr finns det dåligt med sådana produkter som reparationer glasyr plattor. - Vi får många förfrågningar om detta, så det är mycket tråkigt att det inte finns någon bra produkt för att reparera repor i glasyr, säger Björn Haug på Höganäs. Det är möjligt att måla plattorna, men det måste alltid betraktas som en tillfällig lösning.
Underhåll av gamla timmerstuga

Underhåll av gamla timmerstuga

Eftersom färgen har börjat blåsa, är det troligt tillämpas linolja vid ett tidigare tillfälle. - När en vägg har behandlats med linolja, kommer det förr eller senare börjar bubbla upp, säger Stig Jahnsen av teknisk service i Flügger. Tyvärr är det lite att göra med detta, eftersom linolja redan finns i skogen.
Måla takessplater

Måla takessplater

Det brukar gå fint målning sådana plattor, och det finns ingen hukus pokus för att få det. Tvätta taket ordentligt först, så att du är säker på att alla fett och smuts från taket. För detta är en grov eller kraftig sink mycket lämplig. När taket är torrt är det klart för färg. - Du kan till exempel använda en vattenburen vidhäftning på grund av först och sedan en akrylmålning på toppen, säger teknikchef på Beckers Chresten Nielsen.
Nytt golv i barnkammaren

Nytt golv i barnkammaren

Det finns många möjligheter när golvet ska ändras utan att ta bort plattorna och vilken metod du går för bör bero på vilket resultat du letar efter och hur mycket arbete du är villig att lägga ner. Hur mycket du har möjlighet att bygga i höjd spelar också in. Om du väljer ett slags nytt golv ovanpå plattorna, var medveten om att detta kommer att byggas lite i höjd.
Membran på brandvägg

Membran på brandvägg

Till den sista första: Nej, muren kommer sannolikt inte att bli varmare än golvet med värmekabel. Att oroa sig för att membranet inte tål värme från brandväggen är därför inte nödvändigt. - Både limet och något membran klarar värmen från väggen. Ett membran har en smältpunkt på cirka 120 grader, och om det blir så varmt på en brandvägg är något fel, säger Fred-Erik Syversen på Casco.
Hur man undviker att blanda tätningsmedel?

Hur man undviker att blanda tätningsmedel?

Det är ett enkelt svar på din fråga och det är maskeringsbandet. - Börja med en ledning som vanligt, men stäng av med maskeringsband där du inte vill bli gemensam, Inge Hansen är i Storeys råd. När fogen är torr, sätt maskeringsband över den redan fogade delen för att förhindra att nästa omgång tätningsmedel blandas i den intilliggande.
Kan jag kakel på parketten?

Kan jag kakel på parketten?

Du är inte absolut måste ta bort parkett, och det finns många som sätter kakel ovanpå parkett. Men det finns några bra argument, varför du borde göra det. inte . Wood lever För det första bör du tar bort parkett, eftersom det är ett trägolv och trä är ett levande material. - Ett parkettgolv som är flytande kommer alltid att vara igång.
Ta bort mattan före kakel?

Ta bort mattan före kakel?

Här kan det verka som om du skapar fler problem för dig själv än nödvändigt. Varför behöver du verkligen ta bort lim- och mattan testerna? Det går nämligen trevligt att lägga till värme och kakel även om det finns lite återstående av denna betong. - Om golvet är klart, det är bara att lägga värmematta direkt på betongen.
Gammal epoxi som substrat för kakel

Gammal epoxi som substrat för kakel

Anledningen epoxy förstörs beror antingen på att det kommer fukt underifrån och i golvet, eller om det har varit ett hål i epoxi så att vatten har trängt in i golvet från ovan , säger Inge Hansen på Storeys. Ta bort så mycket som möjligt Eftersom det finns fukt i golvbeläggning, lönar det sig att ta bort så mycket som möjligt, för att undvika att det fortsätter att spricka upp under plattorna.