All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sett pengar i trädgården

Det är dags för pengar och det är dags för trädgården. Slå samman de två och njut av sommardagen. Den norska sommaren är kort, så det är viktigt att utnyttja det så gott som möjligt medan det är här. Och nu när både skattebetalare och semesterpenningar utgör kontona är möjligheten att göra allt för att få det boende du alltid har drömt om.

Under 1000

fruktträd : Använd pengarna på ett fruktträd, och du kommer att kunna njuta av din investering under många decennier framöver. På våren kan du njuta av de vackraste blommorna och på hösten kommer du att njuta av frukterna. Du kanske vill åka på en familjesemester. De är lite dyrare vid inköp, men du behöver inte tänka på pollineringstyper - och du kan njuta av tre till fyra olika sorter från en och samma tre.

Ny kudde r: För några hundomslag kan du förnya utemöblerna med nya kuddar. Välj något tal, sommarfärger och du kommer verkligen märka skillnaden. Om du vill gå ett steg längre kan du måla möblerna.

Under 5000

Hedge : För några tusen lappar du kan skaffa dig en häck som kan skärmen för visning, vara en levande vindskydd, mark tomt gräns eller skapa utrymme i trädgården. Hur många växter du behöver beror på hur länge häcken ska vara och hur mycket planteringsavstånd ska vara. Planteringsområdena varierar från svart till svart, men du kan räkna mellan två och fem växter per rastmätare. Häckar säljs vanligtvis i tio paketpaket. Och kom ihåg: Tuja är inte den enda anläggningen som är lämplig för häckar.

Parasol : Ett enkelt paraply kan göra skillnaden om uteplatsen används i mitten av solstrålen eller en. Välj ett paraply som är lätt att använda, har en stadig fot och en duk som inte bleknar.

Runt 10 000

Terrass : Utöka utomhusområdet med en terrass. För mindre än 10 000 kan du få material till en ny skål framför huset.

Läs också:

Dream Lodge är bara 35 kvadratmeter

fjol många ögonen öppna för den vackra, men super enkel stuga Woody35. På bara 35 kvadratmeter rymmer det allt du behöver. Titta på det och drömma sig bort ...

Möbler uteplats : Om du tycker det är dags att låta plast möbler höra camping liv, kan du skaffa dig en ny lounge i kunstrotting till uteplatsen för väl under tio tusen kronor. Det är möjligt att använda det två gånger, men det kostar inte så mycket. Kunstrotting är underhållsfri och klarar allt slags väder och är därför ett bra köp för alla som inte vill ha mer underhåll att tänka på.

Under 30 000

Robot Cuts : Har stor gräsmatta som kräver klipp varje vecka under sommarsäsongen, en robotgräsklippare spara mycket tid. Från cirka 17 000 dollar och uppåt kan du köpa dig själv fri från gräsmattan och låta den automatiska gräsklipparen ta hand om jobbet. Numera har du också en robotkvarn med solpanel, så det kan skära längre innan det behöver laddas.

Motordrivna terrasser : Markisen är användbar om du är inomhus eller utomhus. Inuti det fungerar som skuggning och låter dig titta på TV eller arbeta på datorn utan bländning, ser skuggor solen och skyddar mot regn. För mindre än 20 000 kan du få stora motorstyrda och fjärrstyrda terränglandningar helt monterade. Njut av dig med manuell kraft och mindre markis, priset blir betydligt billigare.

Get utformad trädgård : Har du tagit över en gammal igenvuxen tomt eller sitter med ett nytt hus och en kulle som skall formas till en trädgård, kan det betalas dess att anställa en trädgård designer som kan hjälpa dig att planera din trädgård. En trädgårdsplanerare hjälper dig att få den trädgården du drömmer om samtidigt som du undviker amatörhyttarna. Med en grundlig trädgård planen och växt listan är det mycket lättare att gå vidare med jobbet än för lycka-and-fromma metod.

ADVERT

Mest populära