All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Gjut en plåster av betong

Du behöver:

  • Form: Pläterad burk (19 cm i diameter).
  • Betong: Torr, 1, 4 kg.
  • Form: Detta möglar dig in i insidan burken.
  • Aids: Matolja på en svamp, betongpanna, spade, plasthandskar, en trubbig kniv och en bit plast för att täcka med.

1. Skapa en mall

Börja skapa en perfekt mall som du kan använda varje gång du häller en kruka. Fyll ¾ av mögel i innerpott med betong. Ta bort måltiden när den har torkat, det tar två dagar. Fyll inte de inre och yttre formerna samtidigt. Då kommer du aldrig att skilja dem.

2. Olja in och mixa

Smörj både den yttre och den inre formen med ett tunt lager av olja. Blanda den fina betongen enligt anvisningarna på förpackningen. Rör om i fem minuter, låt den stå i fem minuter före omrörning väl.

3. Fyll i formuläret

Fyll den yttre mögel lite och lite åt gången och klistra sedan på utsidan för att ta bort så många luftbubblor som möjligt. Fyll endast mögelformen ¾.

4. Centrera den inre formen

Placera mallen du gjorde i den inre formen. Tryck ner den i mitten av yttermallen och justera spetsarna. Ta bort lite betong om formen är fylld till kanten. Lämna den en fem millimeter kant. Om formen är helt full blir det svårare att komma ut. Bara en gång på utsidan för att ta bort luftbubblor. Den inre formen kommer sedan att strömma upp och tryck sedan tillbaka till rätt läge igen. Skydda med plast och låt torka i två dagar.

5. Finslipa.

Den gjutna burken är mycket flexibel och lätt att lossna. Vrid burken upp och ner så att mallen faller ut. Lossa den inre formen först, sedan den yttre formen. Ta försiktigt bort betongrester med en trubbig kniv. Skrapa inåt i hörnen.

Blanda betong

Läs påsen för att få reda på hur mycket vatten som ska användas vid blandning av betongen. Använd en vikt och en bokstavlig åtgärd för att få exakta mängder och se konsistensen.

  • Regelbunden finbetong ska ha konsistens som fast gröt. Om du tar en pinne i handen och skakar, kommer den att rinna ut och bli platt.
  • Expansionskonstruktion och fiberbetong borde ha en något slätare konsistens. Om du har för mycket vatten blir betongen bräcklig. Många märken arbetar med ett luftintag i betongen för att göra det frostsäkert. I de små lufthålen som bildar kan isen expandera utan att betong spränger. Har du för mycket vatten, skapar det extra många och stora luftbubblor. Var försiktig, luftbubblor måste vara så små att de "spricker". Torka lite om betongblandningen har blivit för lös.
ADVERT

Mest populära