All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Sätta för all färg på bokhylla

Estetiskt är vita och ljusa bokhyllor inte nödvändigtvis det bästa valet. Om du har en ljus inredning kan det vara bra och bra, men med mörkare omgivningar separerar de sig ofta och skapar lite oro i rummet. Här har vi samlat några exempel på hur resultatet kan vara när färgläggning av hyllorna så att de integreras i inredningen.

När du väljer samma färg på bokhyllor och väggar blir hyllorna en naturlig del av rummet och du samlar in färgerna. Till exempel, att välja olika nyanser på de olika ytorna, i samma färg, skapar en bra effekt, eftersom ljuset reflekteras annorlunda.

En av bilderna i den här artikeln visar väggmonterade bokhyllor som möter en vägg med väggar. Här har muren och hyllorna samma färg i en matt färg - en av bakgrundsfärgerna i tapeten - och verkar som lugn, trots att hyllorna har olika längder och är fyllda med många olika föremål. Resultatet skulle vara ganska annorlunda om bokhylla hade blivit vit.

Du kan självklart också gå motsatt sätt och välja en kontrasterande färg för inredningen, för att skapa en annan spännande effekt - det är gratis!

Måla i samma färg som väggen blir bokhyllor en naturlig del av rummet.

Här är mycket målade trä i flera färger i samma rum, så det är bra med väggar och hyllor i en färg.

ADVERT

Mest populära