All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Set kände kuddar på trädgårdsmöbler

Betong eller klinkergolv på verandan, balkong eller terrass kämpar våldsamt under bordsbenen och stolsben. Varje gång du drar ut en stol eller glid på bordet kommer det att skada skogen. Om du har betongunderlag eller plattor på golvet bör du skydda dina ben med mössomkopplarna.

Rita upp toppen 999> Placera möbeltangarna på trädgårdsmöblerna så att benen inte står direkt i vatten.

- Jag har betonggolv på balkongen och sätter in plastmöbeln med filttoppar under benen. Filten tvättar snabbt bort, men sedan håller plastskruven kvar och skyddar veden. Dessutom gör knuten att benet inte står direkt i vatten när det regnar, säger målare Chresten Nielsen.

På botten av stolarna och borden är träet mer utsatt för fukt. Om vatten tränger in kommer den kapillära effekten i träet att dra fukten långt upp i benet och leda till skador. Om möblerna är målade kan färgen fladra medan de oljda möblerna blir sköldiga och fula. Fukten kan också orsaka att träet spricker och gör att det ruttnar.

Sätt alla möbelbenen i ett glas olja.

- Det är därför en bra idé att olja dina ben extra väl. Vrid alla möbler upp och ner, lägg dem i en lång rad, och gå några varv runt dem samtidigt som tätskikt olja eller edeltreolje botten av våra fötter med en borste. Du kan också hämta lite olja i ett engångsglas och lägga alla ben i en sådan, säger han.

ADVERT

Mest populära