All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Infoga bomull i smink och skruvar in i en brödpåse

Moving är så stressigt att den jämförs ofta med att ha barn för första gången. I själva verket visade det sig enligt hemsidan Best Daily i en färsk undersökning att så många som 37% trodde att det var mer stressigt att flytta än det var att bli föräldrar.

Men lyckligtvis finns det bra tips som kan göra flytten lite mindre stressande. Här är Buzzfeed-webbplatsens bästa rörliga tips:

1. Packa en resväska med dina viktigaste

Moving är tröttsamt, och det finns chanser att den rörliga dagen har varken tid eller energi att packa - även de mest nödvändiga. Då kanske du vill packa och ta med en väska eller resväska med det mest nödvändiga du behöver för den första natten och följande morgon.

- På så sätt vill du ha det mest nödvändiga inom räckhåll, förklarar webbplatsen.

- Speciellt om du ska jobba eller skola dagen efter. Då ska denna väska också innehålla det klädsel du planerar att bära på detta, samt toalettartiklar, nattkläder och alla datorer eller tabletter.

2. Packa vad du behöver första i en genomskinlig plastlåda

Detta inkluderar saker som en mattkniv (för att få dig i alla rutor du behöver för att packa), pappershanddukar, soppåsar, papperstallrikar och plastbestick (för de första måltiderna), en par diskar och vattenkokare, telefon och surfplattor, verktyg, toalettpapper och liknande.

- Det är smart att packa allt detta i en genomskinlig ruta, så att du har full kontroll att du har dessa saker till hands, och att de är där de ska informeras om att från Buzzfeed.

AVISPAPIR: Bra gammalt tidningspapper fortsätter att vara användbart efter att nyheterna har upphört att vara nyheter. Använd gamla tidningar för att packa glas och andra krossade föremål i. Foto: PHOTO: Trine Jensen

3. Packa knackiga saker i kläderna

Se hur mycket utrymme du sparar!

Du sparar inte bara pengar och förlorar bubbelplast, men det är också miljövänligare.

4. Använd strumpor för att packa glas

På så sätt får de extra bräckliga glasögonen lite extra fyllning.

5. Markera rutorna med vilket rum de tillhör

De flesta av oss gör lådor med innehåll, men skriver dessutom vilket rum lådan hör hemma i, göra ditt jobb lättare när man har kommit, när alla rutor kan packas upp i rummet där de hör hemma

- Att packa upp ett rum i taget kommer att göra jobbet känns billigare, förklarar webbplatsen.

- och kom ihåg att markera rutorna på sidan och inte på toppen så att du kan se innehållet och utrymme även när lådorna staplas vertikalt.

6. Tvätta badrum och kök först

När du kommer till ditt nya hem, kommer de allra flesta tar en runda av rengöringsduken, trots de tidigare ägarna eller invånare har tvättas ut.

- Med fokus på kök och badrum, erbjuder webbplatsen Buzzfeed.

- Lägg en badmatta på badrumsgolvet och häng upp några rena och färska handdukar. Du kommer säkert att känna dig som en dusch på kvällen efter en lång och svettad dag av flyttning.

7. Sätt bomull i sminkeetuiet

KAOS CONTROL: Obs och räknar hörn och lådor, så blir det lättare att hitta när det väl installerats i det nya huset. Foto: Foto: Trine Jensen

CLEVER TIPS: Läs artikeln och ta reda på varför du bör lägga bomull i din makeup när du flyttar. Foto: Foto: Trine Jensen

Placera en bomullstuss inne i sminkeetuiet till pulver och ögonskuggor, så skydda både pulvret från pulveriserat om någon skulle förlora den i golvet, och även speglas på insidan av krossning.

INNAN DU VÄLJER FÖRVÄRDSKONTORET

1. Kontakta fler byråer för att uppskatta uppdraget.

2. Ange inte erbjudanden från någon annan än den du har fått från.

3. Hävda ett fast pris om uppdraget är en artighet.

4. Inte acceptera stora förskott i förhållande till kontraktsbeloppet.

5. Definiera omfattningen, värdet och naturen av flyttningsbelastningen när anbudet erhålls.

6. Bestäm om du ska packa dig själv och kontrollera priset på förpackningsmaterial från byrån (ofta billigare än i butikerna).

7. Skadeförsäkringsbevis och kontrollera vad din egen försäkring täcker.

8. Rita ytterligare försäkring om du har särskilt värdefulla eller särskilt bräckliga föremål (använd kr 25 000, - som standard för värdefulla varor).

9. Annonsera om skador och saknas så snart som möjligt och kom ihåg tidsfristen på 3 veckor.

(Källa:.. Www Konsument portal Com)

- Detta är en bra allmänna tips när du bara gå på semester också, och lägga makeup bagage, förklarar hemsidan.

- Så du behöver inte köpa ny smink när du anländer.

8. Packplattor som står som LP-plattor

Om du staplar plattor som står, är de mycket mindre benägna att bryta under transporten, förklarar platsen. Detta är Dag Ståle Hansen, koordinator för långväga transporter och container i Vinjes Transport AS i Trondheim, helt överens

-. Absolut, det är hur vi rekommenderar också våra kunder att packa ner pipan och plattor på, förklarar Hansen Klicka bostäder.

- Samma sak gäller även mindre bilder i glas och ram. Dessa är också mycket bättre packade om de står upprätt i en låda, snarare än förpackade i höjd.

Packa papper eller trasa mellan saker så att de inte skakar mot varandra under transport och förälskelse.

"Vi använder ett papper som ser ut som tidningspapper, men det skrivs inte ut," säger Hansen.

- Men tidningspapper fungerar också bra för att skydda krossande saker på detta sätt.

9. Har brödpåsar för hand

Använd små, glänsande brödpåsar i plast för att hålla koll på de skruvar eller delar av saker som du behöver ta helt eller delvis från varandra i drag. Det betyder att allt som tillhör varandra hålls ihop, och du kommer att kunna helt skruva bort eller bygga om staden när du har kommit på plats.

Täck brödpåse på baksidan av föremålet så att du inte behöver spendera tid på att leta efter var de kom ifrån.

TIPS: Använd samma metod för att hålla reda på ledningar och kablar för alla elektroniska enheter som ingår i flyttbelastningen.

10. Ta en bild av kablar

Ta en bild av hur alla kablar är placerade på ägaren av elektroniken, så att du lätt kan få dessa på plats när du har kommit.

11. Använd korgar och lådor

Spara tid och miljö genom att använda det du redan måste packa, som korgar, lådor och andra förvaringsmöbler. Dessa är väl lämpade att transportera saker som kläder, skor och leksaker, och du behöver inte köpa ännu fler kartongpåsar.

12. Få hjälp i båda ändar

Till sist tog familjen grepp

Många människor använder vänner att hjälpa till när lådor skall utföras och gått vidare, men kom ihåg också att det är lika viktigt att få hjälp med uppackning i ett nytt hem.

Har ni tillräckligt med vänner för att ta bort föreslår webbplats Buzzfeed dela in dem i två grupper, en del som hjälper dig att flytta ut, och andra som hjälper dig att få organiserade i ett nytt hus.

13. Använd färgkoder

Välj en färgkod för varje rum och använd märket med den här färgen på alla rutor som finns i det här rummet.

- Smart, säger Hansen

- Då känner människan exakt vilka rum vi ska sätta i de olika rutorna.

14. Räkna lådor

Om du inte vill avslöja för världen vad som finns i rutorna genom att skriva innehålla på utsidan (många är rädda för stölder), är numreringsboxar minst lika enkelt och okomplicerat system för att dra nytta av.

- Om du räknar dem med till exempel 2 av 7 vet du att det här rummet har packat 7 rutor. Det blir också lättare att kontrollera att allt har kommit på plats.

15. Bokförflyttningshjälp i tid

Här är många som stör - för det finns många om benet när det är högsäsong i den rörliga industrin.

- Det är nu så att de flesta går vidare mitt i skollov, förklarar Hansen.

- Så mellan 20 juni och 20 augusti har vi mycket att göra varje år.

Experten rekommenderar dig att boka en överföring i god tid, oavsett när du flyttar, men vara extra medveten om du ska resa på semester.

- På sommaren flyttar "alla", både studenter, arbetskandidater och många som arbetar inom försvarsområdet, förklarar Hansen.

- Då vill du vara smart och spara dig några dollar, ja, du bokar en annan tid på året än bara skollov.

Anita Fjerde på Team Relocations håller med om.

bör Ordern vara sådan

- Sommaren är festival för omlokalisering, som dikterar att du måste vara ute i god tid, särskilt om du måste flytta på mycket specifika dagar, förklarar Gjerde klicka bostäder.

- Ju mer begränsat ditt fönster är i förhållande till exakt vilka dagar - och helst också tiden - desto bättre tid måste du meddela om detta i förväg.

16. Läs hela kontraktet

Om du bokar en rörlig person kan det vara värt att läsa det lilla trycket i kontraktet.Vissa är striktare i kilogram mer box än andra, och du vet detta i förväg, släppa stress fullt ompackning och desperat jakt för lådor när du verkligen trodde att du var klar förpackning.

- Kom ihåg att packa tunga saker, som böcker, i de minsta lådorna, rekommenderar Hansen.

- Och enklare saker som kläder och leksaker i de största paketlådorna.

Den rörliga experten har ett smart tips:

- Ta en runda runt vardagsrummet och försök att vara själva lådorna. Om det känns för tungt för dig är chansen stor för att människor ska kunna tänka på samma sätt.

17. Ta bilder

Om du flyttar till en hyra-hus, kan du ta bilder av huset så det ser ut, innan du börjar flytta saker i, råder webbplats Buzzfeed.

- På det sättet kan du dokumentera hur bra det är - eller dåligt tvättat det var när du flyttade in och hur det såg ut den dagen. Detta kan spara dig att behöva gräla för att få insättningen tillbaka när du flyttar ut.

18. Ändra adress

Inlägg. Nej, det hjälper dig enkelt att registrera din nya adress online. Tjänsten är gratis och säkerställer att posten levereras till din nya adress när du flyttar. Du kan också beställa post, vilken post kommer att debitera dig i upp till två månader.

Postens egen omlokaliseringstjänst hjälper dig med gratis brevlådor och gratis "vi har flyttat" meddelanden till vänner och anslutningar.

19. Sälj och kassera gamla saker

Börja i god tid om du har många saker du vill sälja eller ge bort. eBay, Finn. Inga och andra liknande webbplatser är lätta att använda, och för allt du tycker om att ge bort, är Frälsningsarmén säkerligen glad.

20. Begränsa matköp

Ju mindre mat du har i kylskåpet på resedagen, desto mindre måste du kasta.

21. Hyra Sitter

Om du flyttar inom samma stad, kanske du vill få tag på mormor eller annan barnvakt som kan hålla ett öga på de små mitt i allt kaos en omlokalisering bär med sig.

Andra bra tips

Hansen har fler tips på lager för dig att flytta:

- Lägg inte så snäva marginaler att allt skär. Tänk på att det kan finnas förseningar, och om du sätter upp din rörliga dag utan kretslopp, kommer det att garanteras mer stress än det behöver vara.

Hansen använder till exempel en bok för att rengöra huset i timmar endast efter planering av flyttningen av den rörliga belastningen.

- Här kan det naturligtvis hända att bilen kommer att försenas av olika skäl, vägar kan stängas, kan det vara en olycka på vägen så att det finns förseningar, kan många saker kommer in, och detta måste man nästan ta hänsyn så att du åtminstone har en liten vridning på dagen.

Fellowship godkänner.

- Vi är engagerade i att ge våra kunder råd så att du har ett bra och prisvärt tidsplan. Särskilt när det gäller långdistansnavigering. Vi erbjuder även omlokaliseringstjänster, som visum och invandring, vilket är en viktig del i en rörlig process om vi talar internationella flyttningar.

Produkter som TV rekommenderar expert att packa i originalförpackningen.

- På så sätt är TV mycket skyddad, förklarar Gjerde.

- Samma sak gäller om du har konst som du vill ta med. Försök att komma ihåg hur det var förpackat när du kom hem från galleriet.

ANVÄND DIG: Även tvättskålen kan användas för att transportera tvättar. Foto: PHOTO: Trine Jensen

Värden ska du ta personligen till ditt nya hem, Gjerde rekommenderar.

- Värdevaror bör inte vara förpackade med andra varor för försäkringsändamål.

Läs också:

Håll upp röran med dessa möbler

Hur man gör inbyggda garderober

Smarta knep som gör små rum större

ADVERT

Mest populära