All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ställa färg på taket i badrummet

Om badrummet är renoverat tar det lång tid innan vi gör några ändringar där. Eventuellt förutom nya tyger, filtar eller en ny duschridå. Men att göra en större förändring kräver lite. Taket är en glömd yta, vilket har stor inverkan på hur rummet ser ut.

Färger och mönster

Oavsett rum, färger och mönster dominerar de aldrig rummet.

- Måla taket! Det går snabbt, kostar lite och ger en fräsch och frisk upplevelse av rummet. Vi ser alltmer att taket är märkt och att det aktivt används som ett inredningselement. Det kan ha en avvikande färg, ränder eller andra mönster, och vissa lägger faktiskt en tapeter i taket, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Taket blir aldrig det första du ser när du går in i ett rum. Oavsett hur taket ser ut, kommer det inte att dominera rummet. Därför kan du ta bort varv genom att välja färg.

Tips för färgval:

Taket kan målas i många rum - inte bara badrummet!

  • Taket i enfärgade, ljusa rum kan brytas med en starkare färg. Rosa, grön eller turkos kan spira en steril miljö.
  • En mörkare färg i taket kan lugna ner ett rum med olika färger och mönster på golvet och väggarna. En färg med mycket svart ger en stabil bas och tonar ner andra färger. Svart, grå eller mörkgrön kan vara bra alternativ.
  • Genom att måla taket i samma färg som golvet eller andra viktiga detaljer i rummet, får badrummet ett kontinuerligt tema, en röd tråd.
  • Var personlig! Det finns inga fasettlösningar, inget rätt eller fel! Lita på din egen stil, vänligen utmana konventionerna.

Ett rosa tak i badrummet lägger lite krydda i ditt liv!

ADVERT

Mest populära