All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sätta mattan på trappan

Fall i trappan är något som alla har ett förhållande med. De flesta har känt känslan av nästan att falla på trappan, och många har också vänt sig ordentligt på grund av hala trappor. Dagliga olyckor söks i landet av fallna norrmän. Enligt Erik Wibe i Teppeabo har Norge för lågt fokus på fallskydd av trappor.

- I Norge matta trappa lite används, men vi bör inte längre än Sverige innan fokusera på detta är mycket högre. Här i detta land vi också fångas upp i jämn parkett, men i strumplästen är målade trappor rena isbanor, sade han.

De mest effektiva mattan typerna för att förhindra fall i trappan är fast mattan eller körning. Den senare är den enklaste varianten att lägga, eftersom den robusta matta ställer större krav på täthetsägarens noggrannhet. Båda filtarna är dock gynnsamma när det gäller fallskydd. Först och främst gör friktionen mellan benen och filten att du inte glider så lätt. Men om olyckan borde vara ett faktum är det också mycket bättre att landa på en mjuk matta än skarpa trappor. Mattan förhindrar också ljusbrytning, vilket i värsta fall kan leda till att man blandar mjuka ytor. Det faktum att mattan är en naturlig ljuddämpare är inte heller någon nackdel.

Hur man lastar körningar i en rak trappa:

1. MÅL UPP: Mäta så att mattan är tillräckligt lång. Så länge som möjligt borde det alltid finnas minst två meter matta på golvet längst upp och ner i trappan.

2. Lägg i en väska: Lägg en filt under mattan för att göra mattan mjukare och förhindra att den glider ut. Börja alltid från ovan. I detta fall valde snickaren att lima substratet till trappan för att möjliggöra säkerhet. Detta är inte nödvändigt i alla fall.

3. LIM TRAPPING CANT: Rulla mattan ordentligt över ytan. Eftersom denna filt var hård, var det appliceras lim även på trappan mellan underlaget och filten för att göra installationen enklare och att det finns säkerhetsrelaterad bäst över tiden. Tryck på filten helt i hörnet, helst med trappstången.

4. FEST TEPPET: Skruva hål i trappan till skruven. Se till att trappan är ordentligt fastsatt. Använd en tång för att säkerställa att skruven är ordentligt fastsatt.

5. JOB MEN: Arbeta ner genom att rulla ut filten ett steg åt gången. Tappa inte filten nerför trappan - du kommer att få problem med att klämma mattan i hörnen. Se också till att mattan inte flyttas till någon av sidorna.

En hantverkare kan göra jobbet

Den metod som visas ovan är inte oöverstigliga om du är en liten näve användbar. Men om du är i tvivel eller vill spendera din tid på andra saker, kanske du vill ha en hantverkare att göra jobbet för dig.Tänk på att snickare har gjort det många gånger och gör jobbet både snabbt och snyggt.

ADVERT

Mest populära