All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ren natur till vardagsrumsgolvet

Vad du än väljer planlösning bör identifiera en variant är i stil till rummet förresten - till det inre och till alla mattor eller mattor. De olika golvtyperna har olika egenskaper och vi har bett några utvalda leverantörer om vilka produktfördelar de ska erbjuda.

Massivt trägolv

- I det här landet har vi en lång tradition av användning som massiva trägolv i furu i både hem och fritidshus, säger Truls Skaugen, som är chef för Södra - specialist på massiva trägolv.

- Detta är ett miljövänligt alternativ som är varmt och varmt att bära, och naturens äkthet och variationer gör dig till en del av köpet.

Massiva golv finns i flera olika dimensioner och mönster. De olika tillverkarna sorterar också golven i olika kvalitetsklasser. Detta berättar mest om golvets utseende, inte golvets tekniska egenskaper.

Parkett

- Golvet är av grundläggande betydelse för hemmet, säger Sara Leijon, kommunikationsansvarig på Tarkett.

- Möjligheterna är många, fortsätter hon. - Endast i vårt sortiment hittar du mer än 250 sorter av parkettgolv. Du kan välja mellan klassiska skogar och nya spännande sorter. När det gäller den skyddande ytbehandlingen har du både ljusa och matta alternativ. Olika tjocklekar på parkettborden ger olika egenskaper och möjligheter för läggning och slipning.

Korkgolvet är tillbaka

Nu är korken tillbaka, starkare än någonsin, nu som varm och trendig i en mängd olika mönster och varianter.

- Vill du ha en hållbar, naturlig varmt golv ungefär samtidigt ljud och miljövänlig, är detta golvet för dig, hävdar Torhild Rusten, PR och informationschef på Sunningdale.

- Vår korkgolv tillverkas i Portugal av barken av korkeika, en förnybar resurs som "skördas" igen efter nio år. Den unika korkstrukturen minskar ljudet mellan golv och i rummet. Dessutom har korken miljontals små värmeisoleringsluftceller som gör korkgolvet varmt och bekvämt att bära.

Linoleum är också en naturlig produkt

Linoleum faktiskt görs från rena råvaror från naturen, såsom linolja, harts, kalksten, trämjöl, jute - och gröna pigment.

- Golvet är ett viktigt inslag för att skapa ett distinkt interiör, förklarar Gunni Marie Blunck, marknadschef på Forbo.

- Med färger och mönster kan du skapa exakt den atmosfär du vill ha. Linoleumgolv finns också som & rdquo; Plank & rdquo; och & rdquo; kakel & rdquo; med klick system. Det betyder att du enkelt kan lägga golvet och skapa din egen personliga golvdesign - lätt och luftigt, lätt och mysigt eller friskt och trendigt. Här är bara din fantasi som begränsar möjligheten.

ADVERT

Mest populära