All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Köp av kabinen

Terra Real Estate Lillehammer är en av de fastighetsmäklare som säljer många semester fastigheter i bergen.

- Ja, och vi har specialiserat oss på områden i Gudbrandsdalen som inkluderar Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen, Skei, Gala, kanske de mest attraktiva stuga områden som vi har i bergen, säger VD Stig H. Blackthorn.

- Men de flesta av samma regler gäller oavsett om du vill ha en stuga i bergen, på låglandet eller nära havet.

alla prisklasser

Blackthorn kan säga att de har köpare i så gott som alla prisklasser från fastigheter till fem hundra tusen kronor och upp till hytter i lyxklassen som kan komma upp i 7-10.000.000.

- Som allvarliga mäklare vi rekommenderar alla våra kunder (säljaren) att köpa ett hem försäljningsrapport eller möjligen en vanlig biljett när det gäller de billigaste hytter, säger Blackthorn.

Detta kan spara både säljare och oss som mäklare för många utmaningar angående tekniska problem och eventuella problem efter en försäljning. Om kabin köparen vill säkerställa bästa möjliga rekommenderar vi, förutom att även genomföra en grundlig forskning, som jag delvis nämna något av följande, rita en husägare försäkring.

Plats

Vi ser att fastigheten är mycket viktig och de flesta köpare är mycket oroade över det här. Därför kan det vara väldigt lönsamt att investera några extra dollar i en attraktiv stuga istället för att köpa en billigare med en sämre plats. Åtminstone gäller detta om man överväger att sälja, något mycket många faktiskt gör någon gång. Trots att de flesta har ett långsiktigt perspektiv på investeringen, är de lättare att få pengarna tillbaka i en bra position, säger mäklaren.

Trender

En trend som vi ser bara tydligare och tydligare är att hytter i prisintervall upp till 1,5 miljoner dollar blir alltmer populära. Ofta handlar det om stugor som inte har gått in i kraft, vatten eller avlopp. Nu får du bra tekniska lösningar också för dessa stugor, så det här är inte längre ett problem, bara en liten utmaning, säger Svartor. Kosta inte lösningarna hela världen heller, åtminstone inte i relation till den totala investeringen och den komfort du får trots allt.

Ett 12 volt elsystem och gas för både varmt vatten och spis samt goda hygienfaciliteter finns i många utgåvor och prisklasser. Faktum är att dessa hytter lättare säljs på dagens marknad än en egendom i exempelvis fyra till fem miljoner klasser.

Många av de billigare hytterna i bergen ligger precis längre bort från de populäraste orterna, men i gengäld har de ofta en bra längdskidåkning precis utanför dörren.Områden som Kvamsfjellet, Sjusjøen och Ringebufjellet är typiska exempel på detta. Mycket populära områden, säger Terramegler på Lillehammer.

Var medveten om

I Gudbrandsdalen finns det mycket snö i bergen fram till sen vår och köparen kan ha problem med att se allt han eller hon ska se så länge snön täcker området, ett problem som inte är så framträdande om man väljer en stuga på låglandet eller vid havet. Å andra sidan kan det finnas ett stort problem i fuktiga klimat, särskilt i samband med havet.

I båda fallen kan dock drömhytten ibland vara lite borta från vägen och vara "väl inpackad" i snö. Det är därför väldigt viktigt att ta det bra, var försiktig och läs pris / bostadsförsäljningsrapporten noga noggrant, och håll även relevanta och villigt kritiska frågor till säljaren / mäklaren. Dessutom kanske du vill ta en telefon till skattebetalaren som har beräknat hastigheten för att utarbeta svaren.

När det gäller nya hytter som kanske är mindre än ett år, anser vi att det är viktigt att du också får rätt tillgång till ett års inspektion från byggherren / entreprenören. Fråga också om en översikt över vilka yrkesverksamma som har använts.

Fastighetsmäklare som driver semesterbostäder säger ofta att de köper nyckeln till en upplevelse, och det är lika bra oavsett priset på stugan. Det är viktigt att komma ihåg detta, säger Stig H. Svartor i Terra Eiendomsmegling i Lillehammer.

ADVERT

Mest populära