All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Pimp upp tvättrum

Ett verktyg behöver inte vara en kom rum, men kan monteras precis som du vill. Antingen med spännande färg på en vägg, tapeter, skåp med färg eller liknande.

Vissa har användbarhet i ett hörn i källaren, andra en dedikerad rum på första våningen, använd ett hörn i badrummet eller en bänk skåp i köket. Överallt där tvättmaskinen är, desto tvättho lättare och blir mer förtjusande att utföra i en miljö som är väl planerad och ser bra ut.

Här är tre tips för en ren smutsig fitta:

Ska tvättstugan också fungera som gäst?

1. Tänk igenom funktionerna

Vilka funktioner ska tvättstugan innehålla? Skulle det också vara familjens huvudbad, gästtoalett eller hinkvattenkokare? Måste varmvattentanken stå här och ha utrymme för torkning också? Hur mycket lagringsutrymme behöver vi?

Gör en skiss av rummet.

2. Mät och rita rummet

Gör en enkel skiss med rätt mått i rummet och placera dörrar och fönster. Markera var dräneringen är och där vattenrören går från badrum eller kök, för enkel åtkomst till vatten för maskiner och skräp.

Har du också utrymme för att torka kläder?

3. Planera utrymmet

Då är det lättare att fylla rummet med färger och funktioner. Föreställ dig välbefinnande - färger, inredning och belysning skapar en miljö som passar dig och gör rummet inbjudande och en bra arbetsplats.

Välj så praktiska lösningar som möjligt - Dekoration och placering av maskiner och hängning för torkning är tillrådligt att tänka framåt. Placeringen tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra och på en högre nivå än golvet ger utrymme för hylla lådor under maskiner och bänk utrymme på toppen. Då får du både en bra arbetsställning och mer lagring. Utrymmet för lagring av ren och veckad tvätt är lämplig att ta hand om det faktum att det inte blir ett roterande rum.

ADVERT

Mest populära