Socialitet 2017

none: Socialitet 2017

Freia hall - nytt golv i rotundan

Freia hall - nytt golv i rotundan

Redigerad nätet: Bjorg Owren hall i funktionalistisk stil takfönster och är speciellt utformad för Munch-bilderna som tidigare hade hängt på kvinnokontoret. Hallen var i att stärka Freias rykte. Under ett kungligt eller statligt besök var det vanligt att turnera Freia. Rotunda förbinder hallen med köksområdet.
Flexibel arbetstid

Flexibel arbetstid

Sammanlagt mer än 7000 anställda har Telenor Fornebu som sitt huvudkontor, men eftersom många ständigt ute på fältet, kommer man inte har mer än cirka 6000 kontor tillgängliga. Även detta kan tyckas mestadels, åtminstone för närvarande, eftersom nya arbetsformer finns på dagordningen. Detta har skapat intresse för stora kretsar och utmaningar för de anställda.
Rådhuset inne

Rådhuset inne

Stadens stora representation Byggnaden har annars 400 små och stora evenemang årligen. Stadshuset har också en viktig plats i landets konsthistoria genom sina smycken och Rådhusgalleriet. Men först och främst, Oslo stadshus, stadens politiska och administrativa centrum, en daglig arbetsplats för 450 medarbetare och politiker och en kommunal informationscentrum för huvudstadens väl 500.
Soho kök & Lounge

Soho kök & Lounge

Byggnaden är från 1923. Från början var det Manger Dairy utanför Bergen här drev produktionen, inklusive en gammaldags mejeri butiker. Här var järnet, skumrummet, saltrummet och kallrummet. Sedan tog över Bergen Mejeri, som Western mejeri - upp mejeri operation avslutats och gården efter kriget byggdes till Forest Hotel.
Britannia Hotel i Trondheim

Britannia Hotel i Trondheim

Redigerad nätet: Bjorg Owren Hotellet hade tidigare några mindre mötesrum. Ledningen förstod klart den positiva inverkan mötesfaciliteterna hade på hotellverksamheten. Och i slutet av 90-talet började de överväger planer på att utveckla Britannia till stadens bästa konferenshotell. Efter en period av två år som står byggnaden färdig 2001.
ÖVervakning UB - Universitetsbiblioteket Georg Sverdrup House

ÖVervakning UB - Universitetsbiblioteket Georg Sverdrup House

Modifierad web Bjørg Owren ny byggnad sticker ut bland tegelbyggnader på campus en ren, tunga glas och svart, polerad labrador ( larvikit, sten med speciell skimmer). Utanför går du in i en fyra våningar hög central hall. Det finns också element i svart labrador här. Intrycket är ljusa och luftiga med användning av vit marmor, vita kolonner och ljus björk i möbler och eventuella väggytor.
Oljade trägolv på spindel

Oljade trägolv på spindel

Från de första ögonblicken efter den explosiva gasen eld, stod det klart att platsen skulle byggas om. Det investeras 90 miljoner kronor i New Spider. Dessutom har det också blivit ett nytt hotell, Scandic Hotel St. Olav. Den nya spindeln är byggd i det nya hotellet - Scandic Hotel med sju våningar och fyra våningar teatern.
Grünerløkka Student

Grünerløkka Student

Den goda 50 meter höga spannmålssilo byggdes 1953. Senaste majs lass kördes ut ur silon 1990 och tre år senare var området planlagd för bostadsändamål . Det var då en arkitektonisk tävling blev utlyst och vann av Oslo arkitekter HRTB A / S, det var som ett hotellprojekt. Det var inte så det gick; Den tidigare industribyggnaden köptes av Studentkontoret i Oslo år 2000.
Futuristiska hem - för urbana nomader

Futuristiska hem - för urbana nomader

Under Designmai i Berlin tidigare i år presenterade professor Werner Aisslinger, internationellt erkänd designer, hans Loftcube. Det unika projektet, som gjorts i samarbete med DuPont, representerar ett futuristiskt sätt att leva med lånad takterrass och enastående vyer. Under showen var Loftcub mycket spektakulärt placerad på taket på Universal Music-byggnaden där det verkligen blev en galax.
Nyfossum på Blaafarveverk-Vaerket

Nyfossum på Blaafarveverk-Vaerket

Vi har besökt Nyfossum- residens Blaafarveværket teknisk chef för empirestil, restaureras och möblerade som ett hem från perioden , förutom att huset används som ett showroom och är ett museum som anläggningen annars. I 1772 körde en brända arbetare, så skärper från Kongsberg Silver Mines, runt Skuterud Hill Modum sin upptäckt koboltmalm.
Visionär i Malmö

Visionär i Malmö

Santiago Calatrava är en artist i sin genre med en stor del av arbetslivet. Just nu är han mycket lägligt som huvudansvarig för återuppbyggnaden av Olymiastadion i Aten, liksom den nya tunnelbanestationen vid Ground Zero i New York. Dessutom finns det en spektakulär bostadsbyggnad i vår närmaste närhet, Malmö.
Mezzanine på Omega

Mezzanine på Omega

Begreppen gymnasieskola och yrkesskola har torkats ut ur det norska skolsystemet, de är alla sekundära. Det nya är att de nu samlas på ett ställe. På Sørumsand har en ny vacker byggnad byggts, medan den befintliga är rehabiliterad. Där kan du välja mellan alla avancerade linjer - från ekonomi till matlagningslinje.
I den nya Berlin

I den nya Berlin

AquaDom är i sig en turistattraktion - i en stad som är nu den mest populära destinationen bland europeiska städer. Det har gått 15 år sedan väggen öppnades på en novemberdag 1989 efter att ha delat staden i 28 år. Den gamla strandpromenaden, Unter den Linden, börjar vid Brandenburger Tor och därmed återstår genom hela Östberlin.
Dekorativa arbetsplats

Dekorativa arbetsplats

Open har blivit - i den nya byggnaden med adress Smedasundet 50 vid vattnet strip Haugesund har blivit så kända för. Byggnaden har en yta på ca. 6. 500 kvadratmeter och ligger på sex våningar där polisen har fem. Veidekke AS har varit ansvarig för totalentreprenad, medan arkitekten har Haugesund kontor Brekke Helgeland Brekke AS av arkitekten Stein Jarle Helgeland.
Historiska och moderna

Historiska och moderna

Dessutom är en ny byggnad listad för andra ändamål än bibliotek, som har fått ett relaterat namn, nämligen halvbror. Den huvudsakliga flygeln av ståtlig byggnad med adress Drammensveien 42 på Solli Plass byggdes 1913, då som Universitetsbiblioteket vid University of Oslo, eftersom Domus Biblioteca på Karl Johan hade blivit för liten.
Vård och färger

Vård och färger

Solvang vårdhem, som ägs av Oslo kommun i distriktet Helsfyr-Sinsen, har en ny bilaga om fyra våningar där det har också varit en ny cafeteria, nya kök och rehabilitering av befintlig ledning och entré. Bruttoområdet är 6 100 kvadratmeter. Inredningsarkitekt Gerd Ramstad har arbetat med byggare (Omsorgsbygg Oslo KF) och huvudentreprenören (Peab AS) för att få en helhet i byggnaden, där det är att få acceptans för idén om användning av färg och mönster har varit viktigt.
Interiör priset för Råholt Junior

Interiör priset för Råholt Junior

Inredningen tillhör ungdomsskolan Råholt i Eidsvoll. Råholt ungdomsskola, som flyttades hösten 2004, skiljer sig från de flesta skolor i arkitekturen vad gäller arkitektur och färgval. Mitt i korridorer och öppna klasslösningar finns det färgstarka välvda valv som rymmer auditorier. Utanför sticker dessa ut över byggnadens tak som konformade föremål.
Domus Academica

Domus Academica

Redan Henrik Ibsen kontrolleras tiden på universitetet ur på väg från Arbiens gatan till caféet på Grand, byggnaderna kring University Square i Oslo femtio år gammal. Hundra år senare präglades klockbyggnaden, eller Domus Academica, som rymmer Juridiska fakulteten, av brist på underhåll. Dessutom var många av de målade dekorationerna omfattande målade och handtryckta tapeter som omfattas av 70-talets tapeter.
De finaste teater i norra

De finaste teater i norra

Hålogaland Teater har sedan starten 1971 levde ett liv i hyrda lokaler, denna urbana och regionala teater för Troms och Finnmark. Den nya teatern är en gemensam satsning på 250 miljoner mellan Kulturdepartementet, Troms landsting och kommun Tromsø - den första teaterbyggnaden i Nordnorge byggdes just för detta ändamål.
Rehabilitering av Veritas

Rehabilitering av Veritas

Veritas är en självständig stiftelse som syftar till att säkerställa liv, värde och miljö och en ledande leverantör av riskhanteringstjänster. De fyra viktigaste områdena är maritima, olja och gas, process och transport (väg och järnväg). Veritas har 5.800 anställda, högst kvalificerade ingenjörer och teknisk personal.