All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Förhandlingar om fastighetsskatt värde

Det är lyckligtvis inte så när en bostad skattepliktiga värdet är inställt, det också är huggen i sten.

Läs hur hemvärdet är bestämt.

Enligt Peter Batta, VD för Huseiers Landsforbund, är det lokala jämställdhetskontoret som bestämmer värdet av ett hem, och detta känns ibland godtyckligt.

- På 80-talet sattes mycket blygsamma ekvationer, säger Batta till DinSide. nr.

- Resultatet är att en tung gammal villa i Holmenkollen kan ha ett lägre ekvationsvärde än en ny liten lägenhet på Romsås.

Tror du att ekvationsfrekvensen i ditt hem är för hög? Lyssna hur mycket grannen betalar. Skatteförbundsförening

Tala med grannen

Om du tycker att eget kapitalvärde är otillbörligt högt, Enligt Batta finns det bara en regel som du kan använda för att minska den:

 • - Trevliga jämförbara fastigheter i kommunen som har lägre ekvivalent värde. Om du kan bevisa att minst två jämförbara hem har lägre eget kapitalvärde, måste Equity Office sänka värdet på ditt hem.
 • DinSide: Hur ska man fortsätta för att få den här dokumentationen?
 • - Jakt bit på fältet, titta runt, leta efter jämförbara bostäder, prata med grannar och andra husägare och skicka adress och skattemässigt värde på ditt lokala skattekontor.
 • Det finns ingen risk för någon att berätta om det skattemässiga värdet av deras hem, så om någon är angelägen om att deras lignignstakst sättas upp, du kan lugna dem med detta:

  - Skattemyndigheten har inte rätt att sätta upp Lika värde på bostäder,

  säger Batta.

  Om ekvationsvärdet är inställt kan det inte ställas in av någon annan än parlamentet, vilket gjordes både förra året och i år.

  Fler ulliga definitioner

  Det är naturligtvis också några exakta regler för vad som kvalificerar för en jämförbar egenskap, men titta på följande aspekter:

  liknande typ av bostad (villa, hyreshus et cetera) storlek < 999> standard

  byggtiden

  - det är klart att du ska bifoga bevis på att det är sant, men jag tror inte att skattmasen kommer att tillbringa mycket tid att kontrollera detta, avslutar Batta.

  Läs också: Så här bestämmer du ekvationsvärdet för huset

 • ADVERT

  Mest populära