All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Skydd för ny terrass

Press Konserverad trä bör inte färgas eller oljad innan den har hunnit torka ut ordentligt. Har du planerat ett nytt år i år och är inte säker på om du ska avsluta ytan före vintern? Då kan ett tillfälligt skydd vara lösningen!

Behandlingen är Seasonite och är avsedd för nytt och tryckimpregnerat trä. Det binder med träfibrerna och stabiliserar och skyddar träet. Detta minimerar sprickor och vrider och säkerställer att torkprocessen styrs. Mediet förhindrar inte att träet torkas.

lärk och västra röd ceder

- Produkten kan också användas lärk och västra röd ceder. Lärk kan få stora sprickor om den utsätts för väder och snabba förändringar i temperatur och luftfuktighet förändringar, säger Anne-Lise Hansen på Owatrol Norge.

- Seasonite påverkar inte färgen på tryckimpregnerat trä, vilket fortfarande är så grönt, säger hon.

Detta foto tas efter ett år. Nu har plattan torkat ut utan att borden vrids, knäcks eller bryts ner av vinden.

Kan färgade

SEASONITE tränger och stabiliserar träet och skyddar det mot nedbrytning från UV-strålar och fukt. Efter behandlingen behåller träet sitt utseende längre och sprickbildning, flaring och vridning kan i stor utsträckning undvikas. Produkten kan användas på terrasser, kläder och annat träarbete, men ska inte användas på ek.

Nästa år när träet är helt torr, det kan rengöras och tas i önskad bets eller olja för normal bearbetning med handfat.

ADVERT

Mest populära