All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Skydda dig från påskbrott

Dagbladet rapporterar i veckan att försäkringsbranschen är rädd för rekordbrytande inbrott i påsk. Förra året begick 27 procent mer inbrott under påsken än annars på året. Inte bara tjuvarna rånar föremål av både ekonomiskt och sentimentalt värde, men de förstör också betydande mängder.

Visa inte att du är borta

Lyckligtvis är det möjligt att minska risken för att tjuvar kommer att slå ditt hem och Vi i Villa har råd. Här är åtta poäng som du borde kunna korsa innan du går till påsk.

Förutom tricks som låter hemmet se upp bebodd och låta grannen ta in posten till dig, om du reser vaken mer än bara semestern, kan det vara nödvändigt att vidta åtgärder för att göra hemmet säkrare. FG-godkända lås och inbrottsskyddade fönster kan vara grepp som motstår tjuvarna.

Säkra mer än ditt hem

Innan din semester, tänk på vilken information du skickar online. Kanske är det inte en bra idé att berätta för alla på Facebook eller via Twitter att hela familjen kommer till bergen på påsken? Detta och mer råd finns i artikeln. Att säkra huset håller tjuven ute.

Hemmet är inte det enda stället där inbrott kan förekomma. Ska du fira en stadsferie kanske du vill se till att stugan är säkrad mot oinvigade gäster. Och medan du först är i färd med att säkra dina tillhörigheter, ta lite tid på en cykel och en bil också.

Inbrott är inte den enda beklagliga välkommen du kan få efter din semester. Vissa människor upplever att de kommer hem till ett vattenskadat hem - och syndabocken kan vara sig själv. En enkel försiktighet kan vara att stänga av nackstödet innan du reser under en längre tid. Ett annat alternativ är att installera en vattenstoppventil. Du kan också ge hemmet en vattenkontroll, så du behöver inte oroa dig för några onödiga bekymmer. Överväg brandskydd, både hemma och i stugan.

Läs också:

Italienska Köksrockar

Italienska Köksrockar på 70-talet. Vit högglans och oljad mahogny, breda lådor och långa arbetsbänkar. Mariann Wessel Fevang visste vad hon ...

ADVERT

Mest populära