All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Skydda dig under renoveringen

- Använd sunt förnuft och säkerställa korrekt luftflöde. Som individ tar det en hel del innan du tar väl skador av lösningsmedel eller damm under renovering, men det kan fortfarande orsaka en hel del irritation, säger Øystein Løndal i 3M.

Se till genom extraktion

Även om kalla biter ser till att du har penetration när du borstar ditt hem.

- Ett öppet fönster är bra och bra, men två fönster är mycket bättre, säger Løndalen.

Skapa genomgångar i rummet du målar, målar eller borstar, kan du befria dig från många lösningsmedel och dammpartiklar som cirkulerar i rummet.

Damm

Men även om du är bra kommer du inte bli av med allt damm. I måttliga mängder orsakar det vanligtvis inte stora skador, men det kan orsaka många obehag. Enligt Løndal damm som drar ner andningsorganen ger torr hals, hosta och nästäppa, vilket kan vara mycket irriterande när du borstar upp.

Om du inreda en enkel jobb, såsom ett fönster, kan det vara bra att använda sin andningsmask i klass P2, som är lämplig för att fånga fint damm.

Om till exempel borsta ner en hel trappa, som är en hårdare och hårdare jobb, kanske du vill uppgradera till en mask med utandningsventil, för att kunna andas lite lättare när du arbetar.

Inandning av lösningsmedel

Exponering för små mängder lösningsmedel orsakar normalt inte stora skador, men det orsakar ofta obehag.

- Lösningsmedel kan ge dig huvudvärk och en öm, nästan yr känsla i ditt huvud, säger Løndalen.

Om du vill måla eller måla större ytor kan en gasmask som tar organiska lösningsmedel vara till hjälp. Dessa masker har både en färg och en bokstavskod, och masken märkt Brown A är lämplig för denna typ av ombyggnad.

Kontakt med lösningsmedel

Enligt Tobias Andersson i Jordanien, kan flyktiga vätskor förstöra hudens fettlager, och tillsätt hud "öppen" för uttorkning och bakterier. Därför rekommenderar han att alla ska bära handskar vid kontakt med starka vätskor och ämnen för att undvika hudreaktioner.

Kemikalier kommer att behöva handskar över tiden, så det är viktigt att använda rätt handskar. Ett nytt exempel är Jordans nya latexfria arbete och engångshandskar av nitril, ett material som är mycket resistent mot kemikalier, lut, syre och lösningsmedel. Nitrilen är också hudvänlig och kan därför användas av alla.

Det finns många studier som visar att irritation vid handtvätt faktiskt är större än färgen själv, säger Andersson.

Utsätt inte dina händer för kemikalier som måste skruvas med vit anda genom att bära handskar under renoveringen.

När städa huset eller använda mallar sänkor, använder man ofta alkaliska rengöringsmedel. Dessa är starka och kan orsaka hudreaktioner. Genom att skydda dina händer med handskar kan du enkelt undvika detta.

Noise

Om du använder bullriga verktyg, som en borr eller beskärningsutrustning, du hörselskydd vara en bra idé. Tror du att kåporna är lite hårda, kan du köpa enkla och anständiga hörlurar, som kommer att vara säkert bra nog för privat bruk.

Rotary Tool

Løndal rekommenderar individer att använda skyddsglasögon främst när roterande verktyg är inblandade.

- Har du till exempel en slipskiva monterad på en borr, och det sprickor, riskerar det många fragment i luften som kan skada din syn, sade han.

Lut

- De flesta typer av lut är frätande och vikten av att skydda både vad gäller arbetshandskar och skyddsglasögon, säger Andersson

Specialfall

Om du är allergisk mot något av de produkter eller damm kommer Vid renovering bör du helst undvika att göra detta och sätta jobbet till någon annan. Om du är gravid ska du också vara försiktig.

ADVERT

Mest populära