All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Skydda nybeiset trä från regn

Innan du dekorerar uteplatsen, entrétrappan eller annat träarbete finns det två saker som måste säkras. Underlaget måste vara torrt och det bör inte regna innan härdningen är härdad.

- Speciellt vågräta ytor är känsliga för regn innan behandlingen har härdat och bildat den film som den ska ha. Där lämnar vattnet utan dränering och kan lösa isen. En nyutställd terrass som är utsatt för regn kan ha sköldar och vattenpärlor på ytan, säger Per Myhre, teknisk chef i Nordsjön.

SKYDD: Terrassen ska inte appliceras i direkt solsken och om substratet är för varmt. Sedan fläcken torka på ytan innan den penetrerar trä. "> Shadow arbete Terrace Stain bör inte tillämpas i direkt solljus, och om underlaget är för varmt. Då fläcken torka på ytan innan den träder i trä.

inte sol, inget regn

CONDITION den tid det tar innan fläcken är torr, beror på flera faktorer såsom temperatur, fuktighet, beläggning och substrat. "> CONDITION < 999> Den tid det tar för apparaten att torka beror på flera förhållanden som temperatur, fuktighet, applicering och substrat. Det finns flera faktorer som påverkar hur lång tid det tar för fläcken torka: hur väl fläcken drar in är marken rengörs är mängden fläcken tillämpas någon av dessa.

- Temperatur och fuktighet är viktiga innan botten härdas. Och direkt solsken är inte heller bra, säger Myhre.

- Kontrollera väderprognosen innan du börjar. Vi föredrar inte att lufttemperaturen sjunker under 8-10 grader innan torken har torkat, säger Chresten Nielsen, målarchef och teknisk chef i Beckers.

LÄS OSS HÄR:

Kontrollera väderprognosen innan du målar. REGNFRAKK:

Terrassbock utsatt för regn innan den torkat kan få sköldar. På en plötslig, lite regn, är det lämpligt att ha en presenning eller plast ready "> regnjacka. Terrace Beis utsatts för regn innan det har torkat, kommer det att kunna få fläckar Vid en plötslig, lite regn. är det lämpligt att ha en presenning eller plast klar skadekontroll

TORKNING

en nybeiset yta bör inte utsättas för regn eller temperaturer under 10 grader den första dagen "> torkning..: En ny utsatt yta ska inte utsättas för regn eller temperaturer under + 10 grader den första dagen. Vi har ett utmanande klimat i Norge, och det finns många överväganden att inkludera plötsliga regnskurar, solförhållanden och temperaturfall över dagen. Också, om du har kontrollerat väderprognosen, kan det finnas en överraskande eftermiddagspaus. Om du bara har borstat träet ute måste du ta snabbt.

- Planera ditt underhåll bra och var beredd på allt väder. Ha en grundlig plan för ditt arbete, och försök att se själv vad du ska göra om det finns ett tidigare fall. Mindre ytor kan täckas med presenning eller täckplåt så att regnet inte kommer, säger han.

- Per Myhre rekommenderar att du har en presenning klar innan du börjar om det behövs eller hänger den över den nybyggda ytan för säkerhetsskull.

ADVERT

Mest populära