All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Skydda väggen mot blomsterbädden

Göra en säng tills husets vägg är i princip ingen bra idé. Här är det ofta mycket torrt och väl dränerat. Dessutom är detta en svag punkt på många hus.

Blomstersängar som ligger längs grundväggen är inte idealiska för huset eftersom blommor, växter och buskar transporterar och lagrar fukt som kan spridas till både fundamentet och träet.

Marken dränerar inte

Även om du har knutning över väggen kräver mycket av den som gör sängen att sängen inte sväller och kryper över plasten över tiden. Det bästa är att dränera mycket en hel del ut ur husets vägg.

Jordar dräner inte på samma sätt som puck och singel. Fuktbelastningen på basväggen ökar om sängen ligger helt intill huset.

Fiberduk

Om det finns mark i huset, bör en fiberduk mellan denna och avtappningsmassorna läggas för att förhindra att avloppet tätas.

Syftet med singeln är att vattnet inte ska dränera helt i väggen men dra ner till avloppsrören innan det når väggen.

Läs också:

Hur mallar som du gamla träpanel

Det är tillåtet att vara full av tall, speciellt om du har bott i ett hus med väggar av gulnat, mörka träpaneler på trettio år. Vår expert hur du ...

sten mellan blomster och stiftelser

Om du planerar att lägga en säng, det är en enkel match att undvika detta problem: Se till att ha en jordbruks- och plantefri zon längs grunden.

Spara Från Uppladdad av användaren copyright issueOn sidan av ditt hem: Användning stävja (belgisk Block som används här), dina växter / buskar och kompost, några svarta kanter, och slutligen en del rock / stone (Delaware sten som används här) mot ditt hus två dränera det bra och håll termiter och andra buggar från att komma in i huset! 14Toni Paxton ShultzFör hemmet

Du kan använda en stenblock eller ett kullbälte mot grundväggen, vilket skapar en vacker bakgrund för fina stauder.

Flytta växter

Om du redan har en etablerad flerårig säng kan det tyckas brutalt att flytta på allt. Du behöver inte flytta växterna på gräsmattan, men från husets vägg rekommenderas definitivt.

På hösten och våren är växterna villiga att flyttas vidare.

Planera hur man gör flytten. Ha en "väntande säng" eller "servitris" där plantorna kan stå i marken tills du har ordinerats dränering och sten mot väggen.

Läs också:

30 bra tips för dig som kommer att lägga gatsten

Stein Lägg han hjälper dig med dessa 30 noggrant utvalda tips för en säker framgång när du lägger gatsten uppfart, på terrassen och ...

Det kan verkar brutalt, men kom ihåg att det finns många stauder som inte lider av en förändring.

Källor: Vatten- och dräneringsteknik, div.trädgårdsböcker, Viivillas arikiv, Dinside. nr.

ADVERT

Mest populära